Lue otteet – näin Münchenin ampuja huuteli sivulliselle: ”Sinun takiasi minua kiusattiin seitsemän vuotta”

München ampumavälikohtauksen tekijäksi epäilty mies huusi ampumisen yhteydessä vihamielisiä lauseita ja sanoi olevansa saksalainen.

23.7.2016 10:53 | Päivitetty 24.7.2016 9:45

Uutiskanava Sky Newsin mukaan München ampumavälikohtauksesta epäilty mies huusi teon yhteydessä silminnäkijälle aggressiivisesti ja kertoi tulleensa kiusatuksi.

Sky Newsin julkaisema Twitter-video näyttää asetta kantavan miehen huutavan aggressiivisesti häntä läheiseltä parvekkeelta kuvaavalle henkilölle. Video on julkaistu laajalti myös muissa kansainvälisissä medioissa, mutta poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut sen aitoutta.

Videolla 18-vuotias ampuja nähdään ampumavälikohtauksen tapahtumapaikkana toimineen Olympia-ostoskeskuksen kattoparkkipaikalla. Ampumisen jälkeen kuvatuksi arvioidulla videolla silminnäkijä ja epäilty huutavat toisilleen kirosanojen ryydittämässä suukovussa. Lisäksi videolla kuullaan laukauksia ja poliisiajoneuvojen sireenejä.

Alla suomeksi käännettyjä otteita Die Welt -lehden julkaiseman, tekstitetyn videon pohjalta.

Ampuja: ”Teidän takianne minua kiusattiin seitsemän vuoden ajan.”

Silminnäkijä: ”Sinä olet ******. Olet kusipää!”

Ampuja: ”...ja nyt minun täytyy ostaa ase, jotta voin nitistää teidät kaikki.”

Silminnäkijä: ”...ase! Tiedätkö mitä? Sinun nuppisi pitäisi katkaista!”

Tämän jälkeen parvekkeella tilannetta todistaneen miehen kerrotaan huutaneen jollekin, että talon katolla olevalla miehellä on ase.

– Minä olen saksalainen, ampuja huusi.

Tämän jälkeen ampuja käski toisella parvekkeella olevaa miestä lopettamaan kuvaamisen, minkä jälkeen hän kertoi olevansa kotoisin Münchenista.

– Minä olen syntynyt täällä, kasvoin täällä (alueella, jolla korkea työttömyys). En ole tehnyt mitään. Sulje v*** u suusi! ampujan kerrotaan huutaneen.

Kymmenen ihmistä kuoli ja 21 haavoittui ampumavälikohtauksessa perjantai-iltana Saksan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Münchenissä.

Ampuja avasi tulen pikaruokaravintolassa kello 17.50 paikallista aikaa ja jatkoi ampumista Olympiastadionin lähellä sijaitsevassa Olympia-kauppakeskuksessa.

Ampuja löydettiin kello 20.30 kuolleena sivukadulta ostoskeskuksen liepeiltä. Hänen uskotaan ampuneen itseään päähän. Poliisi tutki miehen reppua robotin avulla.

Poliisin mukaan ampuja on 18-vuotias saksalais-iranilainen mies, joka ei ollut entuudestaan tuttu poliisille. Münchenissä asunut mies toimi luultavasti yksin, ja teon motiivi on vielä epäselvä.

Mikään ryhmä ei ole uutistoimisto Reutersin mukaan kertonut olevansa hyökkäyksen takana, mutta äärijärjestö Isisin kannattajat ovat juhlineet tapahtunutta sosiaalisessa mediassa.

– Isis kasvaa Euroopassa, yhdessä twiitissä todettiin.

Saksan poliisi vahvisti myöhemmin, ettei ole löytänyt tekijän ja Isisin väliltä mitään yhteyttä.

Juttua päivitetty 23.7. klo 11.35. Korjattu videon alkuperäisen litteroijan tekemä virhe. Poistettu keskustelusta ampujan sanomaksi luultu sitaatti.

Juttua päivitetty 24.7. klo 9.41: Korjattu litterointia ja päivitetty ampujan tietoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?