HS: Suomalaiset sotilaat lähetetään etulinjaan Irakissa – kouluttavat Isisin vastaisia taistelijoita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

HS: Suomalaiset sotilaat lähetetään etulinjaan Irakissa – kouluttavat Isisin vastaisia taistelijoita

Suomalaiset kouluttavat kurdien Peshmerga-joukkoja Irakissa.

Suomalaiset kouluttavat kurdien Peshmerga-joukkoja Irakissa.

Julkaistu: 22.7.2016 9:50

Isisin vastaiseen etulinjaan lähetetään vain palkattua henkilökuntaa, ei reserviläisiä, Helsingin Sanomat kertoo.

Pohjois-Irakiin koulutustehtäviin syksyllä lähtevä suomalaisten rauhanturvaajien joukko ryhtyy kouluttamaan kurdijoukkoja rintamalinjassa, kertoo Helsingin Sanomat. Tähän mennessä suomalaiset ovat kouluttaneet taistelijoita terroristijärjestö Isisin vastaiseen operaatioon 20 kilometrin päässä rintamasta.

Kurdistanin alueella on entuudestaan 50 suomalaisen joukko kouluttamassa Peshmerga-joukkoja. Syyskuussa vahvuus nousee sataan sotilaaseen.

Prikaatinkenraali Petri Hulkon mukaan riskit koulutuksessa kasvavat jonkin verran kun siirrytään lähemmäs etulinjaa. Merkittävää eroa ei hänen mukaansa kuitenkaan ole.

– Tilanne on aika stabiili. Toki turvallisuustilanne voi muuttua äkillisestikin, mutta siihen varaudutaan, Hulkko kertoo HS:lle.

Rintamalinjalle lähteville rauhanturvaajille on kovempi seula kuin kauempana koulutusta antaville: etulinjaan matkaa vain palkattua henkilökuntaa, ei reserviläisiä.

Maavoimien operaatiopäällikkönä toimivan Hulkon mukaan Kurdistanin operaatio on ollut onnistunut: lääkintäkoulutus on vähentänyt kurdijoukkojen tappioita ja nyt painopiste on siirtynyt jo taistelukoulutuksesta johtajakoulutukseen.

Tuoreimmat osastosta