Melania Trumpin puheenkirjoittaja myönsi plagioinnin – eronpyyntöä ei hyväksytty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Melania Trumpin puheenkirjoittaja myönsi plagioinnin – eronpyyntöä ei hyväksytty

Donald Trumpin Melania-vaimon puheesta noussut kopiointikohu sai jälleen uuden käänteen.

Melania Trump ja Michelle Obama.­

20.7.2016 20:15

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kampanjaryhmän jäsen tunnusti keskiviikkona ottavansa vastuun siitä, että Melania Trumpin puheeseen oli otettu mukaan osia Michelle Obaman kahdeksan vuotta vanhasta puheesta.

Melania Trump piti puheensa maanantaina republikaanien puoluekokouksessa, jossa Donald Trumpin ehdokkuus siunataan.

Meredith McIver pyytää tiedotteessaan anteeksi plagiointia ja kertoo tarjoutuneensa eroamaan kampanjakoneistosta. Donald ja Melania Trump eivät kuitenkaan hyväksyneet eronpyyntöä, kertoo CNN.

McIver selittää Michelle Obaman puheen osia joutuneen tekstiin, kun Melania Trump oli lukenut puhelimessa niitä kirjoittajalle.

– Puhelinkeskustelun aikana hän luki minulle esimerkkeinä otteita rouva Obaman pitämästä puheesta. Kirjoitin ne ylös ja sitten lisäsin otteita luonnokseen, josta lopulta muokattiin lopullinen puhe. En hoksannut tarkistaa asiaa rouva Obaman puheista. Tämä oli minun virheeni ja nyt oloni on hirveä Melanialle ja Trumpeille sekä rouva Obamalla aiheuttamastani kaaoksesta. Tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa vahinkoa.

Tunnustus tuli vasta 36 tuntia puheen pitämisen jälkeen. Trumpin kampanjakoneisto ehti tänä aikana lukuisat kerrat kiistää kopiointiväitteet.

Donald Trump itse syytti asiassa median ajojahtia.

– Media käyttää enemmän aikaa analysoidakseen Melanian puhetta kuin FBI käytti Hillaryn sähköpostien tutkimiseen, Trump tviittasi viitaten Hillary Clintonin sähköpostikohuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?