IS Clevelandissa: Jesse, 29, saapui mielenosoitukseen rynnäkkökiväärin kanssa – ”Miksi minä huolestuttaisin heitä?” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

IS Clevelandissa: Jesse, 29, saapui mielenosoitukseen rynnäkkökiväärin kanssa – ”Miksi minä huolestuttaisin heitä?”

Republikaanien puoluekokouksen yhteydessä Clevelandissa järjestetyt mielenosoitukset muuttuivat tiistaina kahakoinniksi. Osa paikalle tulleista on osoittanut mieltään ase avoimesti esillä.

20.7.2016 12:06

Clevelandin Public Squarella alkoi jo tiistai-iltapäivänä olla sekä runsaasti mielenosoittajia että poliiseja tarkkailemassa ja turvaamassa tilannetta.

Ennakkoon huolta oli herättänyt joidenkin mielenosoittajaryhmien ilmoitus aikoa hyödyntää Yhdysvaltain perustuslain toisen lisäyksen siunaamaa oikeutta kantaa asetta myös julkisissa tilaisuuksissa. Ohion osavaltion suurin poliisijärjestö yritti ennen kokousta vedota kuvernööri John Kasichiin, jotta aseiden kantaminen avoimesti esillä olisi voitu kieltää kokouksen ajaksi.

Jesse Gonzales saapui Clevelandiin aseen kanssa.

29-vuotias Jesse Gonzales oli kuitenkin tiistaina saapunut paikalle kantaen selässään AK-47 -rynnäkkökivääriä. Donald Trumpia kannattava Gonzales selitti Ilta-Sanomille, ettei ottanut asetta mukaansa itsepuolustusta vaativaa tilannetta varten.

– Sitä varten kaikki nämä poliisit ovat täällä. Kyse on vain mielenilmaisusta toisen lisäyksen takaamien oikeuksien puolesta. Uskon että jos ihmiset lopettavat käyttämästä oikeuksiaan, menettävät he nämä oikeutensa.

Gonzales sanoi, ettei ymmärrä ihmisiä jotka ovat huolissaan aseiden kantamisesta mielenosoituksissa.

– Täällä on satoja poliiseja, joilla on aseet. Jos nämä ihmiset eivät huolestu heidän lähellään, miksi minä huolestuttaisin heitä, hän kyselee.

Katso alta koostevideo republikaanien puoluekokouksen toisesta päivästä, jossa Donald Trump nimitettiin puolueen ehdokkaaksi. Video on tekstitetty suomeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?