Nizzan hyökkääjä kävi vuosia psykologin vastaanotolla – sisko: ”Veljelläni oli ongelmia”

Julkaistu:

Nizzan isku
Nizzan terrori-iskun tekijäksi nimetyn Mohamed Lahouaiej Bouhlelin siskon mukaan miestä oli hoidettu psykologisten ongelmien vuoksi Tunisiassa.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Nizzan terrori-iskun tekijäksi nimetty Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 31, kävi vuosia psykologin vastaanotolla.

Reutersin mukaan tunisialaissyntyisen Bouhlelin sisko on kertonut veljensä tavanneen psykologia useiden vuosien ajan ennen kuin hän muutti Tunisiasta Ranskaan vuonna 2005.

– Veljelläni oli psykologisia ongelmia ja olemme luovuttaneet poliisille dokumentit, jotka todistavat, että hän oli käynyt psykologin luona useita vuosia, Bouhlelin sisko Rabeb Bouhlel kommentoi Reutersille.


MIEHEN tiedetään olleen poliisin kanssa tekemisissä aiemminkin. Hänen kerrotaan aiemmin syyllistyneen aseelliseen pahoinpitelyyn, kotiväkivaltaan, uhkailuun sekä ryöstöön, mutta terrorismiin liittyviä rikoksia hänen taustaltaan ei löydy.

Telegraphin mukaan BFM TV:n haastattelemat Bouhlelin naapurit ovat kertoneet miehen olevan omissa oloissaan viihtyvä ja töykeä naapuri.

Eräs naapuri on kuvaillut Bouhlelia ”töykeäksi erakoksi”.

– Hän oli töykeä ja hieman outo. Saatoimme pitää hänelle ovea auki, mutta hän ei noteerannut meitä mitenkään. Hän piti asiansa omana tietonaan, mutta haukkui usein vaimoaan. Heillä oli avio-ongelmia, joista hän kertoi ihmisille paikallisessa kahvilassa, kertoi 40-vuotias Jasmine-niminen nainen.NAAPUREIDEN mukaan mies ei vaikuttanut olevan erityisen uskonnollinen. Heidän mukaansa autokuskina työskennellyt mies oli pidätetty hiljattain sen jälkeen, kun hän oli nukahtanut rattiin työskennellessään.

BFM TV -kanava on kertonut, että Bouhlel oli kolmen lapsen isä, jonka sanotaan masentuneen avioliittonsa kariuduttua.

Bouhlel kaahasi kuorma-autolla noin tuhansien ihmisten väkijoukkoon, joka oli kokoontunut juhlimaan Ranskan itsenäisyyspäivää torstain ja perjantain välisenä yönä. Ranskan sisäministeriön mukaan iskussa on kuollut tämänhetkisen tiedon mukaan 84 ihmistä, ja yli 200 on loukkaantunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt