Turkin parlamenttia ammuttiin tankeilla, poliitikko kuvasi tuhot Periscopeen – katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turkin parlamenttia ammuttiin tankeilla, poliitikko kuvasi tuhot Periscopeen – katso video

Video paljastaa Turkin parlamenttitalon laajamittaiset tuhot. Panssarivaunut ampuivat kohti parlamenttia perjantai-iltana alkaneen vallankaappausyrityksen aikana.

16.7.2016 14:09

Turkkilainen oppositiopoliitikko kuvasi Periscope-lähetyksessään Ankarassa sijaitsevan Turkin parlamenttitalon vaurioita rakennuksen sisältä. Rakennusta ammuttiin tankeilla sen jälkeen, kun vallankaappausyritys Turkissa alkoi perjantai-iltana.

Tasavaltalaista kansanpuoluetta CHP:tä edustavan Utku Mahmut Tanalin kuvaamalla videolla näkyy muun muassa betonimurskalla ja lasinsirpaleilla peittyneitä lattioita ja rikkoutuneita huonekaluja. Kuvissa näkyy myös pahoin vaurioitunut rakennuksen ulkoseinä. Videon voit katsoa yllä olevasta videoikkunasta.

Tanal kertoi uutistoimisto Reutersille, että rakennusta ammuttiin kolme kertaa. Hänen mukaansa useita ihmisiä loukkaantui.

Ankarassa olleet silminnäkijät kertoivat aiemmin Reutersille, että parlamenttitalo oli piiritetty tankein ja tankeilla oli ammuttu.

Vallankaappausyritys alkoi perjantai-iltana, kun armeijan tankit vyöryivät kaduille Istanbulissa ja Ankarassa. Osa armeijasta oli mukana vallankaappauksessa, osa taisteli sitä vastaan.

Lauantaina aamulla Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoi, että vallankaappaus on kukistettu.

Turkin armeija ilmoitti, että 104 vallankaappausyritykseen osallistunutta on tapettu ja noin 90 muuta ihmistä on kuollut vallankaappausyrityksen yhteydessä. Heistä 41 on poliiseja ja 47 siviilejä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?