Turkin presidentti pakeni hotellista – katso videolta, kuinka laukaukset raikuivat Marmariksen yössä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turkin presidentti pakeni hotellista – katso videolta, kuinka laukaukset raikuivat Marmariksen yössä

Turkin presidentti Recip Tayeep Erdogan lomaili Egeanmeren rannikolla Marmariksessa sijaitsevassa hotellissa, kun vallankaappausyritys alkoi. Kapinalliset rynnäköivät hotelliin ja laukaukset kaikuivat kaupungin yössä.

16.7.2016 12:53

Kaksi poliisia kuoli hotellissa, jossa turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan oli majoittuneena lomaillessaan Marmariksessa, kertoo Reuters Turkin valtiollisen uutistoimiston Anadolun tietoihin perustuen.

Sen mukaan kapinallissotilaat rynnäköivät hotelliin sen jälkeen, kun Erdogan oli poistunut sieltä. Hotellista kuului kiivasta tulitusta. Yllä olevalla videolla kuuluu, kun laukaukset raikuvat Marmariksen yössä.

Presidentin mukaan hotellissa räjähti pommi sen jälkeen, kun hän oli poistunut sieltä.

Uutistoimisto Anadolun mukaan hotellin yhteenotoissa kuoli kaksi poliisia ja yhdeksän loukkaantui.

Sotilasvallankaappausyritys Turkissa näytti hiipuvan sen jälkeen, kun Erdoganin kannattajat tulivat kaduille presidentin kehotuksesta tukemaan häntä.

Vallankaappausyritys alkoi perjantai-iltana, kun armeijan tankit vyöryivät kaduille Istanbulissa ja Ankarassa. Lauantaina päivällä Turkin armeija ilmoitti, että 104 vallankaappausyritykseen osallistunutta on tapettu ja noin 90 muuta ihmistä on kuollut vallankaappausyrityksen yhteydessä. Heistä 41 on poliiseja ja 47 siviilejä.

Armeijan virkaatekevän päällikön mukaan vallankaappausyritys on estetty.

Erdogan on toiminut Turkin johdossa vuodesta 2003, aluksi pääministerinä ja vuodesta 2014 asti presidenttinä. Onnistuessaan vallankaappaus olisi ollut yksi merkittävimmistä muutoksista Lähi-Idän alueella vuosiin. Nato-maa Turkki on yksi Yhdysvaltain tärkeimmistä liittolaisista alueella.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kehotti kaikkia osapuolia Turkissa tukemaan maan demokraattisesti valittua hallitusta.

Alla olevalta videolta näet, miten vallankaappausyritys eteni:

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?