Turkkilaistaustainen vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar tilanteesta: ”Toiveeni on, että tilanne ei eskaloidu väkivaltaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turkkilaistaustainen vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar tilanteesta: ”Toiveeni on, että tilanne ei eskaloidu väkivaltaan”

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar kommentoi Turkin vallankaappausyritystä puhelimitse.

16.7.2016 0:14

Turkissa on paraikaa käynnissä vallankaappauksen yritys. Turkin pääministeri Binali Yildirim sanoi maan televisiossa sotilaallisten joukkojen toimivan laittomasti. Turkin armeija on tiedottanut ottaneensa vallan maassa.

Katso yllä olevalta CNN:n videolta kuvaa Istanbulin kaduilta.

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar kuuli Turkin vallankaappaustilanteesta ollessaan Pori Jazz -tapahtumassa keikkayleisön joukossa. Yanarin molemmat vanhemmat ovat turkkilaisia. Yanar on puhunut politiikassaan erityisesti monikulttuurisuuden puolesta Suomessa.

– Pakko sanoa, että kukaan ei tiedä tarkalleen, mistä on nyt kysymys, IS:n myöhään illalla tavoittama Yanar sanoo puhelimitse.

– Ensisijainen toiveeni on, että tilanne maassa ei eskaloidu väkivaltaan, hän lisää.

Yanarin ensimmäinen reaktio Turkin tilanteeseen on syvä huoli. Hänen mukaansa nyt ei kuitenkaan voi vielä tehdä muuta kuin seurata tilanteen etenemistä.

– On kuitenkin liian aikaista sanoa mitään. Olen tilanteesta hämmentynyt ja huolissani, hän sanoo.

Yanarilla on itsellään Turkissa paljon läheisiä ja perheenjäseniä. Hän ei ole vielä kuullut heistä eikä tiedä, kuinka vakava tilanne Turkissa on siviilien kannalta.

– Yritän olla heihin yhteydessä. Vielä en ole saanut ketään kiinni, Yanar sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?