Suomalainen Miro, 18: Nizzassa ihmiset shokissa – ”Tietynlainen iloisuus puuttuu” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalainen Miro, 18: Nizzassa ihmiset shokissa – ”Tietynlainen iloisuus puuttuu”

Myöhään eilen illalla tehty terrori-isku puhuttaa Nizzassa. Rantabulevardi oli aamupäivällä edelleen suljettu.

15.7.2016 17:31
  • Ranskan sisäministeriön mukaan 84 ihmistä on kuollut ja 100 loukkaantunut Ranskan Nizzassa Englantilaisten bulevardilla.

  • Kuorma-auto ajoi tahallaan päin ilotulitusta seurannutta väkijoukkoa. Rantakadulla oli tapahtumahetkellä tuhansia ihmisiä. Yllä olevalta videolta voit katsoa, miltä kadulla näytti heti iskun jälkeen.

  • Kuorma auton on raportoitu kaahanneen väkijoukossa kaksi kilometriä.

  • Poliisi ampui kuorma-auton kuljettajan.

  • Autosta on löytynyt aseita ja kranaatteja.

  • Kuorma-autosta on löytynyt 31-vuotiaalle ranskalais-tunisialaiselle, Nizzassa asuvalle miehelle kuuluvat henkilöpaperit.

  • Poliisi on vahvistanut tunnistaneensa tekijän. Nice-Matin -lehden mukaan hänen nimensä on Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Nizzan terrori-iskussa käytetty rekka on edelleen Englantilaisten bulevardilla, kertoo Nizzassa lomaileva suomalainen Miro. Tapahtumapaikka ja sen lähiympäristö on eristetty.

– Se rekka on siellä vieläkin. Sen näkee sieltä, mutta sinne ei pääse kauhean lähelle. Rekasta ehkä 200–300 metriä on siitä asti suljettu ja kaikki sivukujat myös, että se on aika eristetty tällä hetkellä.

Ainakin 84 ihmistä kuoli, kun kuorma-auto ajoi ilotulituksia katsomaan tulleeseen yleisöön Englantilaisten bulevardilla Nizzassa. Useita kymmeniä loukkaantui. Uhrien joukossa on myös lapsia.

Eilisen terrori-iskun jälkiä siivotaan Nizzassa.­

Eilisen tragedian jälkiä siivotaan parhaillaan. Kävelykatu on siivottu kokonaan, mutta autotien keskellä on Miron mukaan vielä paljon romua. Myös rannalla on vielä nähtävissä, kuinka ihmiset pakenivat kiireesti pois.

– Sitä on pienennetty sitä eristettyä aluetta. Jos sitä kävelee sata metriä eristetyn alueen alusta taaksepäin, siinä on esimerkiksi tosi paljon rantasandaaleita jätetty, tyhjiä vesipulloja ja muuta roskaa, joka on paniikissa jätetty siihen, Miro kuvailee.

”Iloisuus puuttuu”

Miron mukaan ihmisiä on perjantaiaamuna liikkeellä yllättävänkin paljon, joskin ehkä hieman tavallista vähemmän. Turistien ja paikallisten lisäksi alueella on runsaasti median edustajia sekä poliiseja.

– Tässäkin keskellä katua on vähän väliä tv-haastatteluja koko ajan ja tosi paljon virkavaltaa pyörii.

Eilisen tapahtumat puhuttavat etenkin paikallisia. Miron mukaan myös tunnelma kaupungissa on muuttunut.

– Tietynlainen iloisuus puuttuu. Ihmiset ovat aika, miten sen nyt kuvailisi, ei järkyttyneitä, mutta vähän sokissa.

Ihmiset jäivät jalkoihin kapeilla kaduilla

Miro oli eilen paikalla, kun terrori-isku tapahtui. Hän oli ollut kävelemässä satamasta päin rantabulevardilla, kun valtava ihmismassa rupesi vyörymään kohti.

– Aika paljon hysteriaa, ihmiset kiljuivat ja olivat paniikissa. Itsekin siinä oman järjen mukaan lähti juoksemaan ja ihmiset yrittivät ahtautua sisämaahan, mies kuvailee tapahtumia.

Rannalle pääsee, mutta Miron ottamasta kuvasta näkyy, kuinka aurinkotuoleissa ei ole ketään ja liput on laskettu puolitankoon.­

Kapeilla kaduilla vallitsi täysi kaaos.

– Se massa, joka työntyi sieltä takaa sai aikaan sellaisen liikkeen, että jotkut ihmiset jäi alle kampattavaksi. Se oli aika... Oli naisia, jotka joutuivat sen massan alle ja sen lisäksi oli lapsia, jotka olivat eksyneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?