Nizzan hyökkääjällä oli avio-ongelmia: haukkui vaimoaan naapureille – ”Hän oli hyvin pukeutunut”

Ranskalaisen tv-kanavan haastattelemat naapurit kuvailevat Mohamed Lahouaiej Bouhlelia töykeäksi erakoksi.

15.7.2016 16:46

Reutersin mukaan Tunisian turvallisuusviranomaiset ovat kertoneet, että Nizzan terrori-iskun tekijäksi nimetty Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 31, oli lähtöisin tunisialaisesta Msakenin kaupungista. Viranomaisten mukaan hän tiettävästi oleskeli kaupungissa edellisen kerran neljä vuotta sitten.

Telegraphin mukaan BFM TV -kanava on kertonut, että Bouhlel oli kolmen lapsen isä, jonka tiedetään masentuneen avioliittonsa kariuduttua.

Mies oli ollut poliisin kanssa tekemisissä aiemminkin. Hänen kerrotaan aiemmin syyllistyneen aseelliseen pahoinpitelyyn, kotiväkivaltaan, uhkailuun sekä ryöstöön, mutta terrorismiin liittyviä rikoksia hänen taustaltaan ei löydy.

Twitterissä leviää kuva Bouhlelin henkilöllisyystodistuksesta. Muun muassa italialainen uutistoimisto Ansa on julkaissut kuvan. Jos et näe alla upotettua viestiä, voit katsoa sen täältä.

Chi è Mohamed Lahouaiej Bouhlel, il killer della strage di #Nizza https://t.co/BK9Cs1wIVS— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) 15. heinäkuuta 2016

BFM TV:n haastattelemat Bouhlelin naapurit kertoivat, että mies ei vaikuttanut olevan erityisen uskonnollinen. Heidän mukaansa autokuskina työskennellyt mies oli pidätetty hiljattain sen jälkeen, kun hän oli nukahtanut rattiin työskennellessään.

Eräs naapuri kuvaili Bouhlelia ”töykeäksi erakoksi”.

– Hän oli töykeä ja hieman outo. Saatoimme pitää hänelle ovea auki, mutta hän ei noteerannut meitä mitenkään. Hän piti asiansa omana tietonaan, mutta haukkui usein vaimoaan. Heillä oli avio-ongelmia, joista hän kertoi ihmisille paikallisessa kahvilassa, kertoi 40-vuotias Jasmine-niminen nainen.

Nizzan iskussa kuoli 84 ihmistä.

Naisen mukaan hänen 13- ja 7-vuotiaat lapsensa pelkäsivät Bouhlelia.

– Hän oli hyvin pukeutunut. Viimeisellä kerralla kun näin hänet, hän oli kahden muun miehen seurassa. En muista, milloin se oli, kertoi puolestaan nimettömänä puhunut naapuri.

Telegraphin mukaan Bouhlelin asumuserossa asuva vaimo on poliisin huostassa. Lehden mukaan häntä kuulustellaan parhaillaan liittyen ex-miehensä mahdollisiin jihadismiyhteyksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?