Lehti nimesi Nizzan iskujen tekijän – kolmen lapsen isä, jolla rikostaustaa

Nice-Matin -lehden mukaan Nizzassa verisin autoiskun tehneen miehen nimi on Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Poliisi eristi iskualueita Nizzan rantabulevardilla.

15.7.2016 12:22 | Päivitetty 15.7.2016 15:05

Jo aiemmin perjantaina Ranskan poliisi vahvisti tunnistaneensa miehen, jonka poliisi ampui hengiltä terroriteon jälkeen. Mies on 31-vuotias tunisialaisranskalainen, joka asui Nizzassa. Kuorma-autosta löydettiin miehelle kuuluneet henkilöpaperit. Nice-Matin kertoo, että autosta tutkinnoissa löydetty myös toiset henkilöpaperit.

Poliisi teki etsinnän miehen asuntoon Nizzan pohjoisosassa perjantaina.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel on Nice-Matinin mukaan työskennellyt tavarakuskina.

Ranskalaisen BFMTV:n poliisilta ja naapureilta saamien tietojen mukaan Bouhlel oli naimisissa ja hänellä oli kolme lasta. Hänen ei kerrota olleen kovin uskonnollinen.

– Hän ei täysin keskittynyt Ramadaniin tänä vuonna, kertovat naapurit, tviittasi BFMTV.

#Nice "Le chauffeur n'avait pas fait le ramadan en entier cette année", selon ses voisins

📺 https://t.co/LIEhlp6yN7 pic.twitter.com/cVFqSKd7zV— BFMTV (@BFMTV) July 15, 2016

Miehellä on rikostaustaa, mm. ryöstöjä ja väkivallantekoja. Nice-Matinin mukaan poliisi oli aiemmin tänä vuonna pidättynyt miehen ”pikkurikoksen” vuoksi.

Hänen yhteyksistään radikaali-islamismiin ei ole tietoa. Hän ei ollut Ranskan turvallisuuspoliisin seurannassa.

Tunisian turvallisuuslähteiden mukaan epäilty oli kotoisin tunisialaisesta Msakenin kaupungista, jossa hänen tiedetään vierailleen viimeksi neljä vuotta sitten. Mskaken sijaitsee 10 kilometriä Soussen rantalomakaupungista.

Ranskan kansallispäivään osunut terroriteko oli ilmeisesti ennalta suunniteltu. Ainakin 84 henkeä vaatineessa iskussa käytetty kylmäkuljetusauto oli vuokrattu keskiviikkona Nizzan naapurikaupungista.

Poliisi on ottanut kiinni useita Mohamed Lahouaiej Bouhlelin sukulaisia kuulusteluja varten.

L'appartement du terroriste présumé de Nice passé au peigne fin ce matin pic.twitter.com/n6Qp15NmIA— Catherine Marciano (@clmarciano) July 15, 2016

Raskaasti aseistautuneet poliisit tekivät aamulla kello 9.30 Ranskan aikaa ratsian Bouhlelin asuntoon, joka sijaitsee Henri Sappia avenuella kaupungin pohjoisosassa. Vielä puoliltapäivin poliisin tekniset tutkijat olivat naapurin mukaan paikalla.

Uutistoimisto AFP:n haastattelemien naapureiden mukaan tekijää kuvailtiin ”yksinäiseksi” ja ”hiljaiseksi”.

Naapureiden mielestä mies ei vaikuttanut erityisen uskonnolliselta. Hän pukeutui usein shortseihin ja joskus käytti turvajalkineita, kertoo samassa pienessä nelikerroksessa talossa asuva Sebastian.

Miehen naapurihuoneistossa asuva Alexia kertoo jutelleensa kerran miehen kanssa. Yläkerran perhe taas toteaa, ettei mies koskaan vastannut heidän tervehdyksiinsä.

Alakerran naapurin Ananin mukaan mies oli ollut epäilyttävän oloinen ”komea mies, joka oli tuijottanut tyttäriäni”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?