Vakuutusyhtiö If korvaa ennenaikaiset lennot Nizzasta Suomeen

Vakuutusyhtiö If kertoo korvaavansa ennenaikaiset lennot Nizzasta Suomeen, jos matkailija haluaa poistua maasta viimeöisen terrori-iskun takia.

15.7.2016 11:25 | Päivitetty 15.7.2016 12:04

LähiTapiola ja OP Vakuutus kertovat noudattavansa vakuutusehtoja ja korvaavansa ennenaikaiset lennot vain, jos kyseessä on esimerkiksi vakava loukkaantuminen.

Ifin korvausasiantuntijan Anne Koiviston mukaan matkustajien ennenaikaiset lennot korvataan näillä näkymin tämän ja ensi viikon ajan.

– Teimme tänä aamuna poikkeusratkaisun, jonka mukaan me maksamme ylimääräisen lennon kotiin, jos Nizzasta haluaa lähteä pois.

Vakuutusehtojen mukaan ennenaikainen lento korvataan yleensä esimerkiksi vakavan sairauden tai tapaturman takia.

– Vaikka terrori-iskuja on ollut useamman kerran, tapaus on sen verran poikkeuksellinen, että haluamme tulla asiakkaita vastaan, Koivisto sanoo.

Aiemmin If on hyvittänyt ennenaikaisia paluulentoja esimerkiksi Istanbulin lentokenttäiskun ja marraskuisen Pariisin terrori-iskun takia.

Matkoja ei yleensä korvata terrori-iskun vuoksi

OP Vakuutuksen korvausjohtajan Minna Kiison mukaan vakuutusehtojen perusteella yhtiö ei korvaa terrori-iskusta johtuvaa matkan keskeytystä ellei matkailija ole loukkaantunut iskussa.

– Seuraamme yleensä ulkoministeriön suosituksia. Jos ministeriön mukaan maassa on turvallista olla, niin syytä ennenaikaiseen paluuseen ei ole, Kiiso sanoo.

Myöskään LähiTapiola ei hyvitä ennenaikaisia paluulentoja Nizzasta Suomeen viimeöisen iskun takia, kertoo korvausasiantuntija Kalle Ruonala.

– Levottomuudet tai terrori-isku matkakohteessa eivät valitettavasti ole korvattavia matkan keskeytyksen syitä. Samat ehdot koskevat matkan perumista, Ruonala sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?