Nizzan terroriteko päättyi tulitaisteluun – kuorma-auto ehti ajaa 2 kilometriä siksakkia väkijoukossa

Uutistoimistojen tietoja ei ole toistaiseksi vielä vahvistettu. Nizzan pormestari on kuitenkin aiemmin kertonut, että terrori-iskun tekijä olisi ampunut autonsa ikkunasta.

15.7.2016 7:42
  • Uutistoimisto Reutersin mukaan 80 ihmistä on kuollut ja 100 loukkaantunut Ranskan Nizzassa Englantilaisten bulevardilla.

  • Kuorma-auto ajoi tahallaan päin ilotulitusta seurannutta väkijoukkoa. Rantakadulla oli tapahtumahetkellä tuhansia ihmisiä.

  • Kuorma auton on raportoitu kaahanneen väkijoukossa jopa kaksi kilometriä.

  • Poliisi ampui kuorma-auton kuljettajan.

  • Autosta on löytynyt aseita ja kranaatteja.

  • Iskun tekijästä ei ole toistaiseksi tietoa.

  • Oletko paikalla? Lähetä kuva numeroon 13456 tai tällä lomakkeella. Voit myös soittaa suoraan toimitukseen numeroon +358 9 122 3420.

Kuorma-auton reitti.

Nizzan terrori-iskun tekijä ampui pistoolilla useita kertoja ennen kuin poliisi ampui hänet, AFP kertoo.

– Sillä hetkellä, kun poliisi ampui hänet kuoliaaksi, hän oli ampunut useita kertoja, sanoo Nizzan pormestari Christian Estrosi.

Estrosi on aiemmin sanonut, että iskun tekijä olisi ampunut autonsa ikkunasta samalla, kun ajoi väkijoukossa. Viranomaiset eivät ole kommentoineet, ampuiko kuorma-auton kuljettaja poliisia tai yleisöä kohti.

Kuorma-auton tuulilasissa on nähtävissä useita luodinreikiä.

Sisäministeri Bernard Cazeneuve on kertonut kuorma-auton ajaneen noin kaksi kilometriä. The Guardianin mukaan silminnäkijät kertovat kuljettajan ajaneen ”siksakkia” osuakseen mahdollisimman moneen ihmiseen. Kuorma-auton nopeudeksi on arvioitu noin 50 km/h. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet silminnäkijähavaintoja.

Kuorma-auton tuulilasissa näkyy luodinreikiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?