Yksi kuva tiivistää Nizzan terrori-iskun hirvittävät seuraukset – Varoitus: Voi järkyttää herkempiä lukijoita

Ranskan presidentti Hollande on kertonut, että Nizzan terrori-iskun kuolleiden joukossa on lapsia. Ruumissäkin viereen sijoitettu nukke kertoo omaa kylmää tarinaansa.

15.7.2016 6:11
  • Uutistoimisto Reutersin mukaan 80 ihmistä on kuollut ja 100 loukkaantunut Ranskan Nizzassa Englantilaisten bulevardilla.

  • Kuorma-auto ajoi tahallaan päin ilotulitusta seurannutta väkijoukkoa. Rantakadulla oli tapahtumahetkellä tuhansia ihmisiä.

  • Kuorma auton on raportoitu kaahanneen väkijoukossa jopa kaksi kilometriä.

  • Poliisi ampui kuorma-auton kuljettajan.

  • Autosta on löytynyt aseita ja kranaatteja.

  • Iskun tekijästä ei ole toistaiseksi tietoa.

  • Yllä olevalla videolla nähdään videokuvaa rantabulevardilta iskun jälkeen. Video ei sovi herkimmille.

  • Oletko paikalla? Lähetä kuva numeroon 13456 tai tällä lomakkeella. Voit myös soittaa suoraan toimitukseen numeroon +358 9 122 3420.

Ruumissäkin vieressä on pieni vaaleanpunainen nukke.

Ainakin 80 ihmistä kuoli Nizzan terrori-iskussa torstain ja perjantain välisenä yönä. Kuorma-auton kuljettaja ohjasi autonsa Ranskan kansallispäivää, Bastiljin päivää viettävään väkijoukkoon. Kaahaaja jatkoi matkaansa pitkin Promade des Anglaisia ja ilmeisesti myös tulitti auton ikkunasta. Terroristin matka kilpistyi lopulta poliisin luoteihin.

Alla olevalta videolta voit katsoa koosteen tapahtumista. Video on tekstitetty suomeksi:

Presidentti Francois Hollande on kertonut, että kuolleiden joukossa on lapsia. Tähän viittaa Reutersin valokuvaaja Eric Gaillardin ottama kuva tapahtumapaikalta.

Kuva on otettu siinä vaiheessa, kun terrori-iskun vakavuus alkoi vasta hahmottua ja noin 30 ihmisen tiedettiin kuolleen. Kultaisena hohtavan ruumissäkin vieressä on pieni vaaleanpunainen nukke.

Kuvan saateteksti ei kerro, onko ruumissäkkiin kätketty ihminen nuken omistaja, vai onko kyseessä sattuma. Sen verran tiedetään, että Englantilaisten bulevardille oli kerääntynyt tuhansittain ihmisiä, heidän joukossaan myös paljon lapsiperheitä.

Eri maiden johtajat ovat ottaneet osaa Ranskan suruun ja julistaneet tukensa maalle. Aasian ja Euroopan päämiesten ASEM -kokouksessa Mongoliassa on vietetty hiljainen hetki Nizzan uhrien muistoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?