Norsu leivonnaiskaupassa on aivan normaalia Berliinissä – katso huikeat kuvat vapaana liikkuvasta elefantista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norsu leivonnaiskaupassa on aivan normaalia Berliinissä – katso huikeat kuvat vapaana liikkuvasta elefantista

Berliinin viranomaiset ovat sallineet sirkuselefantti Majalle päiväkävelyt kaupungin kaduilla sirkustyöntekijöiden valvonnassa.

1.7.2016 20:22

Mikäli Saksan Berliinin kaduilla näkee elefantin, ei tarvitse hakeutua lääkäriin, ellei se ole vaaleanpunainen.

Berliinin viranomaiset ovat sallineet 40-vuotiaalle elefantille Majalle päivittäiset kävelyt sirkuksen työntekijöiden valvonnassa asuinrakennustenkin läheisyydessä.

Berliinin viranomaiset ovat sallineet, että sirkuselefantti Majaa saa ulkoiluttaa vapaasti kaduilla sirkuksen työntekijöiden valvonnassa.­

Muun muassa Huffington Post on julkaissut Instagram-tilillään kuvan, jossa Maja kurkistaa leipomoon, missä asiakas on ostamassa sanomalehteä.

Kuva, jonka Huffington Post (@huffingtonpost) julkaisi 1. 07ta 2016 klo 5.52 PDT

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Maja tykkää kävelynsä aikana muun muassa syödä ruohoa. Maja esiintyy päivittäin Sirkus Buschissa.

Sirkus Buschin Maja elefantti tykkää syödä Berliinin katukävelyillään ruohoa. Kuvassa myös elefantin ulkoiluttaja tirehtööri Hardy Scholl.­

Viranomaisten kerrotaan suorastaan rohkaisevan siihen, että eläimille annetaan tekemistä. Heidän mukaansa se ruokkii eläinten kognitiivista tietoisuutta.

Vapaat kävelyt ovat eläimen kannalta tietysti myönteinen asia, mutta esimerkiksi Suomi on kieltänyt elefanttien hyödyntämisen sirkuseläiminä 1980-luvun loppupuolella eläinsuojelun vuoksi. Sirkuksissa saa käyttää Suomessa vain kotieläimiä, kuten hevosia, aaseja tai koiria. Poikkeuksena Suomen lainsäädäntö sallii merileijonat sirkuseläiminä.

Maja-elegantit päiväkävelyllä ulkoiluttaja tirehtööri Hardy Schollin kanssa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?