Isä matkusti hakemaan jihadistipoikaansa kotiin – sai surmansa Istanbulin terrori-iskussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isä matkusti hakemaan jihadistipoikaansa kotiin – sai surmansa Istanbulin terrori-iskussa

Istanbulin lentokentällä tiistaina tapahtuneen terrori-iskun uhriluku nousi yhdellä kahvilatyöntekijän kuoltua vammoihinsa.

Omaiset surivat terrori-iskussa surmansa saanutta miestä Istanbulissa keskiviikkona.­

30.6.2016 11:44

Yksi Istanbulin tiistaisessa itsemurhaiskussa kuolleista oli isä, joka yritti saada kotiin jihadistiyhteyksistä syytettyä poikaansa.

Diplomaattilähteiden mukaan tunisialaisisä Fathi Bayoudh oli yrittänyt saada vapautetuksi poikaansa, joka oli pidätetty Isisin riveihin liittymisen takia.

Turkin ulkoministeriöstä vahvistetaan, että poika on ollut Irakissa ja Syyriassa ja päätynyt sitten Turkkiin pidätetyksi.

Hallituslähteiden mukaan Bayoudh oli matkustanut Tunisian ja Turkin välillä kuukausia ja oli viimein onnistunut taivuttelemaan poikansa palaamaan kotiin. Isä oli tiistaina Atatürkin lentokentällä tapaamassa vaimoaan, kun kolme terroristia avasi tulen ja räjäytti lopulta itsensä.

Itsemurhaiskun tekijäksi on epäilty äärijärjestö Isisiä. Järjestö ei ole kuitenkaan ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Kahvilatyöntekijän kuolema nosti uhrilukua

Turkkilaismedian mukaan lentokenttäiskun uhriluku nousi myöhään keskiviikkoiltana 42:een, kun haavoittunut kahvilatyöntekijä menehtyi, kertoo BBC.

Washington Post -lehden mukaan kuolleista 18 on ulkomaalaisia, joista viisi Saudi-Arabiasta. Uhrien joukossa on viranomaislähteiden mukaan myös Irakin, Tunisian, Uzbekistanin, Kiinan, Iranin, Ukrainan ja Jordanian kansalaisia. Haavoittuneita on ainakin 238.

Sekä Turkissa että Tunisiassa on viime vuoden kevään jälkeen tehty hyökkäyksiä, joista osan tekijäksi on ilmoittautunut Isis. Tuhansien tunisialaisten epäillään lähteneen Syyriaan ja Irakiin Isisin riveihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?