Martin sai kiinni sillalta hypänneestä tytöstä Tukholmassa – ”Vastasin, että kaikki muuttuu paremmaksi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Martin sai kiinni sillalta hypänneestä tytöstä Tukholmassa – ”Vastasin, että kaikki muuttuu paremmaksi”

Tukholmalainen mies huomasi sillan kaiteen yli kiivenneen nuoren naisen ollessaan pyöräilemässä torstai-iltana.

Västerbron silta.­

24.6.2016 22:36

Tukholmassa asuva Martin Qviström oli pyöräilemässä Södermalmin ja Kungsholmenin yhdistävällä Västerbron sillalla, kun huomasi noin 16–20-vuotiaan nuoren naisen, joka oli aikeissa hypätä sillalta. Qviström kertoo Facebook-päivityksessään pyöräilleensä kohti sillan kaiteen yli kiivennyttä tyttöä ja huutaneensa tytölle, mitä tämä oli tekemässä. Tyttö vastasi aikovansa hypätä ja päästi irti kaiteesta, tapauksesta uutisoinut Aftonbladet kertoo.

Kaikeksi onneksi mies sai otteen tytöstä ja alkoi kertoa tytölle elämästään pidellessään tästä kiinni.

– Aion kertoa sinulle, että veljeni otti hengen itseltään 23 vuotta sitten ja en anna kenenkään muun tehdä sitä uudestaan. Niin paljon kuin se on elämääni vaikuttanut, en anna sinun tehdä samaa niille, jotka rakastavat sinua. Sinulla on varmasti todella rankkaa juuri nyt, mutta usko minua, että kaikki muuttuu paremmaksi, mies kertoo sanoneensa nuorelle naiselle.

Tyttö ei kuitenkaan suostunut kiipeämään takaisin sillalle ja sanoi haluavansa kuolla.

Paikalle saapui kaksi pyöräilijää, joista toinen hälytti apua. Samaan aikaan Qviström jatkoi tytön kanssa juttelua.

– Hän kertoi, että hänen vanhempansa vihaavat häntä ja, että hän on maanisdepressiivinen ja hän on ollut vastikään sen vuoksi sairaalassa. Vastasin, että kaikki muuttuu paremmaksi. Että ajan kanssa hän tulee löytämään onnea ja iloa elämässä.

Qviström painottaa Aftonbladetille, ettei häntä tulisi kutsua sankariksi, sillä hän teki vain sen, mitä jokaisen vastaavanlaisessa tilanteessa pitäisi tehdä.

– Kirjoitin päivityksen, koska minusta meidän pitää aloittaa keskustelu itsemurhista ja psyykkisestä pahoinvoinnista. Ajattelin sitä, mitä tapahtui veljelleni. Huolimatta siitä, että useampi kuolee itsemurhissa kuin monissa sairauksissa, puhutaan siitä hyvin vähän.

Poliisista vahvistetaan Aftonbladetille, että poliisilla oli tehtävä Västerbron sillalla torstaina ja nuori nainen kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?