Venäläismedia: 12-vuotias huuhtoutui rantaan Säämäjärven venetragedian jälkeen – hälytti apua seuraavana päivänä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläismedia: 12-vuotias huuhtoutui rantaan Säämäjärven venetragedian jälkeen – hälytti apua seuraavana päivänä

Venäjä Karjalassa sattuneessa lasten hukkumisturmasta on paljastunut erikoisia piirteitä.

Viranomaiset pelastivat veneturmaan joutuneita leiriläisiä sunnuntaina.­

19.6.2016 17:34 | Päivitetty 19.6.2016 22:29

15 lasta on hukkunut Venäjän Karjalassa sijaitsevalla Säämäjärvellä lauantaina sattuneessa veneturmassa. Lapset ovat 12–14-vuotiaita moskovalaisia orpoja tai ongelmaperheiden lapsia, jotka osallistuivat kesäleirille.

Uhrien lukumäärä täsmentyi sunnuntai-iltana. Kuolleiden joukossa ei ole aikuisia, kuten aiemmin kerrottiin.

Venäläinen Life News -uutissivusto kertoo, että turman jälkeen apua hälytti 12-vuotias tyttö, joka oli huuhtoutunut tajuttomana rantaan. Tapauksen yksityiskohdat ovat osin auki, mutta vaikuttaa siltä, että apua järvelle saatiin vasta sunnuntain puolella pahasti myöhässä.

Публикуем видео с места гибели детей в Карелииhttps://t.co/it5apRCVZV pic.twitter.com/eZ1Q0RaLtZ— Life | Новости (@lifenews_ru) 19. kesäkuuta 2016

Leiriläiset olivat lähteneet lauantai-iltana veneretkelle kahdella veneellä ja lautalla, vaikka alueella oli varoitettu myrskystä. Kun 51 hengen seurue joutui vaikeuksiin, noin puolet heistä onnistui pelastautumaan järven saarelle. Osa onnistui uimaan rantaan. Pelastuneita on ainakin 36, kateissa on vielä muutamia. Asiasta kertovat muun muassa Ria Novosti -uutistoimisto ja RT-kanava.

UPDATE: Monday declared a day of #mourning in the Republic of #Karelia for those who died in lake storm https://t.co/RclilsJG06 #Syamozero— RT (@RT_com) 19. kesäkuuta 2016

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ilmeisesti hukkuneilla ei ollut pelastusliivejä, mutta pelastuneilla oli.

Uskomattomimman kertomuksen turman tapahtumista on julkaissut Life News. Sivuston mukaan 12-vuotias Julia-niminen tyttö oli huuhtoutunut rantaan tajuttomana ja herännyt vasta sunnuntain puolella. Tyttö oli lähtenyt kävelemään rantaa pitkin kohti läheistä kylää ja nähnyt matkalla myös turmasta selvinneen, verissään olleen pojan, joka ei pystynyt kävelemään.

Tytön kertomuksen perusteella paikalle saatiin apua.

Karjalan tasavallan päämiehen Aleksandr Hudilaisen kerrotaan olevan matkalla turmapaikalle. Viranomaiset ovat luvanneet täyden tutkinnan tapahtumista ja rikostutkinta mahdollisista laiminlyönneistä on aloitettu.

– Heidän ei olisi pitänyt olla järvellä, siteerasi uutistoimisto AP paikallista poliitikkoa Aleksei Gavrilovia, joka viittasi myrskyvaroitukseen.

Päivitetty kello 22.30: Uhrien lukumäärä tarkentunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?