Tragedia Säämäjärvellä: 15 lasta hukkui veneonnettomuudessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tragedia Säämäjärvellä: 15 lasta hukkui veneonnettomuudessa

Julkaistu: 19.6.2016 14:59, Päivitetty 19.6.2016 22:34

Säämäjärvellä Venäjän Karjalassa on sattunut viime yönä vakava onnettomuus.

15 lasta on hukkunut veneonnettomuudessa Säämäjärvellä Venäjän Karjalassa viime yönä, kertoo uutiskanava Russia Today. Lapset olivat Moskovasta. Uhrien lukumäärä täsmentyi sunnuntai-iltana.

Viranomaisten mukaan noin 50 ihmisen ryhmä oli ylittämässä järveä eilen kahdella veneellä ja lautalla, kun myrsky yllätti heidät, kertoo STT viitaten uutistoimisto Sputnikin tietoihin.

Vain yksi aluksista pääsi rantaan. Sputnikille puhuneiden pelastusviranomaisten mukaan 36 ihmistä olisi pelastettu ja muutama olisi yhä kateissa. On mahdollista, että kuolonuhrien määrä vielä kasvaa.

Ryhmässä oli 12–15-vuotiaita lapsia saattajiensa kanssa. Uutistoimisto Tassin mukaan lapset olivat melontaretkellä. Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov twiittasi, että pelastuneilla lapsilla oli pelastusliivit yllään.

Karjalassa on sattunut valtava tragedia. Alustavien tietojen mukaan 10 lasta Moskovasta on kuollut Säämäjärvellä. Osanottoni uhrien perheille ja ystäville”, kirjoitti Moskovan pormestari Sergei Sobjanin Twitterissä.

В Карелии произошла большая трагедия. На Сямозере по предварительным данным погибли десять детей из Москвы. Соболезную родным и близким.— Сергей Собянин (@MosSobyanin) 19. kesäkuuta 2016

Moskovan viranomaiset ovat lähettäneet paikalle pelastusmiehistöjä, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä. Myös Karjalan kuvernööri Aleksandr Hudilainen on menossa paikalle, kertoo Russia Today.

Tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta. Alueelle oli annettu myrskyvaroitus. Eilisen ja viime yön aikana kovat tuulet puhalsivat myös Suomen puolella.

Uutista korjattu kello 15.05: Onnettomuus sattui Säämäjärvellä, ei Äänisellä.

Uutista päivitetty kello 22.35: Uhrien lukumäärä tarkentunut.