Ministeri Niinistö Naton vahvistumisesta Baltiassa: Ei jää epäselväksi, että näitä maita puolustetaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ministeri Niinistö Naton vahvistumisesta Baltiassa: Ei jää epäselväksi, että näitä maita puolustetaan

Baltian maihin ja Puolaan kuhunkin pataljoonan verran joukkoja.

Puolustusministeri Jussi Niinistö osallistui työillalliselle, jonka aiheena oli EU:n ja Naton yhteistyön tiivistäminen.­

15.6.2016 1:42

Sotilasliitto Naton vahvistuva läsnäolo Itä-Euroopassa todennäköisesti rauhoittaa Itämeren tilannetta, arvioi puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.).

Nato-maat päättivät tiistaina, että Baltian maihin ja Puolaan lähetetään kuhunkin pataljoonan verran joukkoja. Se tarkoittaa noin tuhatta sotilasta maata kohti.

Niinistö arvioi, että päätös vähentää epäselvyyttä Baltian maiden asemasta.

– Ei jää ainakaan kenellekään epäselväksi, että näitä maita Naton puitteissa puolustetaan, Niinistö sanoi Brysselissä, jossa hän osallistui Naton kokoukseen.

Suomi ja Ruotsi oli kutsuttu työillalliselle, jonka aiheena oli EU:n ja Naton yhteistyön tiivistäminen. Pyrkimyksenä on lisätä yhteistyötä muun muassa hybridiuhkiin vastaamisessa ja ihmissalakuljetuksen vastaisissa operaatioissa Välimerellä.

Niinistö sanoi korostaneensa omassa puheenvuorossaan yhteisen harjoittelun ja tietojenvaihdon merkitystä.

– Yhteisissä harjoituksissa päästäisiin parhaiten näkemään, minkälaisia toimia Naton ja EU:n kannattaa tehdä, kun halutaan hybridisodankäyntiin vastata.

Yhteisharjoituksia on vaikea käytännössä toteuttaa Kyproksen ja Turkin sitkeän kiistan takia. EU-maa Kypros estää yhteistyötä EU-pöydissä kun taas Nato-maa Turkki toimii jarruna Naton puolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?