Reuters: Isis otti vastuun Orlandon verilöylystä

Uutistoimisto Reutersin mukaan äärijärjestö Isis on ottanut vastuun Yhdysvaltain pahimmasta joukkoammuskelusta.

Iskun hyökkääjäksi on nimetty afganistanilaistaustainen 29-vuotias Omar Mateen.

12.6.2016 21:41

Orlandon joukkoammuskelu on Yhdysvaltain historian pahin. Nämä asiat tapauksesta tiedettiin sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

  • AR-15-rynnäkkökiväärillä ja käsiaseella varustautunut terroristi avasi tulen noin kello 02 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä seksuaalivähemmistöjen suosiman Pulse-yökerhon edustalla, Floridan Orlandossa Yhdysvalloissa.

  • Tilanne alkoi laukaustenvaihtona terroristin ja lähistöllä partioineen poliisin välillä. Yökerhossa, jonne asemies siirtyi, oli sisällä noin 320 ihmistä. Osa pääsi pakoon rakennuksen takaovesta.

  • Kolme tuntia kestäneen panttivankitilanteen jälkeen poliisin erikoisjoukko rynnäköi yökerhoon sen seinän läpi panssaroidulla miehistönkuljetusajoneuvolla. Epäilty ampuja sai seuranneessa laukaustenvaihdossa surmansa.

  • 50 ihmistä on saanut surmansa ja 53 loukkaantunut.

  • Epäilty terroristi on 29-vuotias yhdysvaltalainen Omar Mateen. Hän asui Port St. Lucien kaupungissa noin 200 kilometrin päässä Orlandosta.

Uutistoimisto Reuters perustaa uutisensa Isisin uutistoimiston Amaqin ilmoitukseen. Floridan Orlandossa kuoli 50 ihmistä ja yli 50 haavoittui Yhdysvaltain historian pahimmassa joukkoammuskelussa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Isku kohdistui orlandolaiseen homoklubiin.

– Aseellinen hyökkäys, joka kohdistui homoyökerhoon Orlandon kaupungissa Yhdysvaltain Floridan osavaltiossa, ja jätti yli sata ihmistä kuolleeksi tai haavoittuneeksi, oli islamilaisen valtion taistelijan toteuttama, Amaqin ilmoitus kuuluu.

Iskun hyökkääjäksi on nimetty afganistanilaistaustainen 29-vuotias Omar Mateen. Hän kuoli poliisin SWAT-joukkojen ampumana.

Isis on perustanut ”kalifaatin” hallitsemilleen alueille Irakissa ja Syyriassa. Se puhuukin itsestään Isisin sijaan ”islamilaisena valtiona”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?