Isisin tärkein huoltoreitti poikki – naiset riemastuivat ja riisuivat huntunsa

Yhdysvaltojen tukemat joukot onnistuivat perjantaina katkaisemaan Isisin tärkeimmän huoltoreitin Syyrian Manbijista Turkin rajalle ja Raqqaan.

Nainen iloitsi ja riisui kasvohuntunsa Syyrian Manjibissa torstaina, kun Isisin ote kaupungista heikkeni.

10.6.2016 22:48 | Päivitetty 11.6.2016 14:48

Isisin hallinnassa on edelleen teitä Turkin-vastaisella rajalla, mutta ne ovat vaarallisempia ja vaikeampia, kertoi Syyrian sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights.

The Telegraphin mukaan Aleppon maakunnassa sijaitsevan Manbijin kaupungin ympäristössä käydyissä taisteluissa Yhdysvaltojen tukeman SDF:n ja Isisin joukkojen välillä olisi menehtynyt 160 Isis-taistelijaa.

Lehden mukaan SDF:n joukot ovat perjantaina saartaneet kaupungin. Tämä on riemastuttanut kaupungissa asuvia naisia, jotka ovat riisuneet pois kasvot lähes kokonaan peittävät niqab-huntunsa, joita Isis-hallinto pakotti heidät käyttämään.

Naiset riemuitsivat päästessään eroon kasvot lähes kokonaan peittämistä niqab-hunnuista, joita Isis-hallinto pakotti heitä käyttämään.

Yhdysvaltojen tukemat arabi-kurdijoukot ovat katkaisseet tällä viikolla myös muita reittejä, joita jihadistit ovat käyttäneet taistelijoiden, rahan ja aseiden kuljettamiseen.

Siviilit jatkavat pakenemistaan Isisin hallitsemilta alueilta. Tuhannet ihmiset ovat paenneet Manjibista, jonka Isis valtasi vuonna 2014. Kaupungissa asuu enää noin 20 000 ihmistä, kun ennen sotaa asukkaita oli noin 120 000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?