Venäjän ulkoministeriön ”supertiedottaja” ylistää suhteita Suomeen – ”Rakentava luonne on onnistuttu säilyttämään”

Venäjän ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Maria Zaharova kehuu Suomen ja Venäjän naapuruussuhteita ulkoministeri Timo Soinin Moskovan-vierailun alla.

Maria Zaharovan mielestä Suomi ja Venäjä ovat kyenneet rakentavaan yhteistyöhön.

4.6.2016 16:04

Uutistoimisto RIA Novostin lauantaina julkaisemassa haastattelussa Venäjän ulkosuhteiden tärkeimpiin kommentoijiin kuuluva lehdistöpäällikkö Maria Zaharova toteaa, että EU:n ja Venäjän viileistä poliittisista väleistä huolimatta Suomi ja Venäjä ovat kyenneet rakentavaan yhteistyöhön.

– Vaikka negatiivinen poliittinen ilmapiiri ja Euroopan unionin linja suhteessa Ukrainan tapahtumiin, jota linjaa Suomi tukee johdonmukaisesti, vaikuttaa kahdenvälisiin suhteisiin ja käytännönläheiseen yhteistyöhön, voidaan sanoa, että vuosikymmenien aikana luotu hyvien naapuruussuhteiden potentiaali on mahdollistanut sen, että Venäjän ja Suomen suhteissa vallinnut rakentava, pragmaattinen ja ilman vastakkainasettelua oleva luonne on onnistunut säilyttää kokonaisuudessaan, Zaharova toteaa haastattelussa.

Jutussa esimerkkeinä toimivasta yhteistyöstä mainitaan matkailu ja kulttuuri. Kremlin ”supertiedottajaksi” aiemmin nimetty Zaharova mainitsee lisäksi toiminnan kansainvälisissä järjestöissä sekä alueelliset järjestöt kuten Arktisen neuvoston. Myös maiden väliset taloussuhteet ovat hänen mukaansa vakaat.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) matkustaa maanantaina ensimmäiselle vierailulleen Moskovaan. Turun Sanomien mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Suomeen heinäkuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?