Tukholmassa juostaan huomenna – ainakin 70 perunut maraton-risteilyn noron riivaamalla Silja Symphonylla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tukholmassa juostaan huomenna – ainakin 70 perunut maraton-risteilyn noron riivaamalla Silja Symphonylla

Silja Symphonyn vatsatautiepidemia on pakottanut Tukholman maratonille lauantaina osallistuvia muuttamaan matkasuunnitelmiaan.

Noroviruksen aiheuttama vatsatautiepidemia on vaivannut Silja Symphonya sunnuntaista lähtien.­

3.6.2016 19:22

Risteilyalus Silja Symphonya riivaava vatsatautiepidemia jatkuu. Perjantain vastaisena yönä laivalla todettiin 10 uutta tautitapausta. Sunnuntain jälkeen todettuja ja ilmoitettuja sairastapauksia on yhteensä jo noin 200.

Perjantai-iltana kello 17 Silja Symphony suuntasi jälleen Helsingistä kohti Tukholmaa. Kyseessä on maraton-risteily, jolle on varannut paikan noin 1 000 lauantaiselle Tukholman maratonille joko juoksijana tai tukijoukkoina lähtevää.

Osa maratonmatkailijoista on kuitenkin perunut laivareissunsa.

– Sain juuri tietää, että lopullinen peruuttaneiden luku on 70, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd Ilta-Sanomille.

Yhteensä risteilylle lipun ostaneita ja matkansa peruneita on tällä hetkellä Nöjdin mukaan 170. Maratonille suuntaavien matkavaraukset on tehty yhden matkatoimiston kautta.

– Tiedän, että joukossa on ollut muutamia tapauksia, joissa perheenjäsenet tai muuten mukaan lähtevät ovat kuuluneet jollakin tavalla riskiryhmään, eikä sitten tietenkään ole haluttu lähteä. Kaikkihan eivät välttämättä ole menossa juoksemaan, Nöjd sanoo.

Kun Silja Symphony palaa Helsinkiin sunnuntaina, laivalla on määrä tehdä desinfioiva suursiivous. Siivousta varten alus tyhjennetään matkustajista ja miehistön jäsenistä. Helsingin Olympiaterminaalissa toteutettavaan operaatioon osallistuu satoja ulkopuolisia siivoajia.

Oletko menossa Tukholman maratonille Silja Symphonylla? Kerro meille kokemuksestasi sähköpostilla osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai lähetä kuva numeroon 13456.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?