Britit järkyttyivät: Kahdeksan lapsen äiti myrkytti 1-vuotiaalle antamansa rintamaidon saadakseen enemmän tukia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britit järkyttyivät: Kahdeksan lapsen äiti myrkytti 1-vuotiaalle antamansa rintamaidon saadakseen enemmän tukia

The Guardianin mukaan nainen lisäsi omaan rintamaitoonsa säännöllisesti tramadolia.

Kuvituskuva

21.5.2016 22:24

Kipulääkkeitä pienelle tyttärelleen antamaansa rintamaitoon lisännyt brittiäiti on saanut yli seitsemän vuoden vankeustuomion, kertoo The Guardian verkkosivuillaan.

Kolmekymppisen naisen todettiin lisänneen omaan rintamaitoonsa säännöllisesti tramadoliannoksia, jotta yksivuotias lapsi sairastuisi ja olisi oikeutettu lisätukiin.

Tytär joutui sairaalahoitoon useita kertoja kohtausten takia ennen kuin lääkärit ymmärsivät, että hänet oli myrkytetty. Sen jälkeen poliisi kutsuttiin paikalle ja äiti pidätettiin.

Syyttäjän yhden päätelmän mukaan äidin teon taustalla oli oma riippuvuus. Toisen päätelmän mukaan äiti myrkytti lastaan harkitusti saadakseen sympatiaa ja rahaa viranomaisilta.

Mother jailed for poisoning daughter with painkillers in breast milk https://t.co/CdpWQB1FpT— The Guardian (@guardian) May 20, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Lapsen kerrotaan toipuneen myrkytyksestä täysin.

– On vaikea alkaa nähdä, että käytöksenne millekään puolelle löytyisi sympatiaa. Vaikka pitkän aikavälin vahinkoa ei aiheutunut, ydin on se, että aiheutitte vahinkoa ja tiedätte aiheuttaneenne hänelle vahinkoa, tuomari totesi.

– Vaikka kyse ei ole väkivallasta sen perinteisessä muodossa, tämä on monella tapaa ehkäpä pahempaa. Myrkkyä annettiin pitkällä aikavälillä, tässä on mukana sitkeyden elementti ja lähes laskelmointia.

Kahdeksan lapsen äiti kielsi aluksi syyllisyytensä ja väitti entisen kumppaninsa olleen myrkytysten takana.

Lopulta äiti myönsi antaneensa lapselle tramadolia, jotta tämä rauhoittuisi. Nainen purskahti itkuun, kun hänet vietiin oikeussalista ulos käsiraudoissa.

Puolustusasianajajan mukaan kaikki naisen lapset on otettu huostaan. Hän sanoo naisen kärsineen masennuksesta ja käyttäneen itse tramadolia, joka saattaa aiheuttaa hallusinaatioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?