DN: Ruotsissa romahti taas masto – viranomaisilla kriisikokous puhelimitse - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

DN: Ruotsissa romahti taas masto – viranomaisilla kriisikokous puhelimitse

Aiemmin yli 300 metrin korkuinen tv- ja radiomasto sortui Boråsin itäpuolella. Kuvassa näkyy maston murtunut huippu. Torstaina kaatunutta mastoa kuvaillaan huomattavasti matalammaksi, vain kolmen metrin korkuiseksi.

Aiemmin yli 300 metrin korkuinen tv- ja radiomasto sortui Boråsin itäpuolella. Kuvassa näkyy maston murtunut huippu. Torstaina kaatunutta mastoa kuvaillaan huomattavasti matalammaksi, vain kolmen metrin korkuiseksi.

Julkaistu: 20.5.2016 1:51

Ruotsissa Länsi-Götanmaalla romahti torstaina vesitornin yläpuolella ollut, noin kolmimetrinen masto, uutisoi Dagens Nyheter. Epäilty vahingonteko on uusin tapaus erikoisten sattumusten sarjassa, jonka vuoksi viranomaiset järjestävät nyt puhelinkokouksen.

Länsi-Götanmaan lääninhallituksesta kerrotaan Dagens Nyheterille, että vesitornin yläpuolisessa mastossa ollut antenni sortui tornin päälle Stenstorpissa. Poliisi epäilee, että kyse on tahallisesta vahingonteosta.

Vielä torstai-iltana ei ollut varmaa, millaisia häiriöitä tapaus on aiheuttanut tietoliikenteeseen.

Kunnan rakennusasioista vastaava päällikkö Patrick Nohlgren tarkentaa Sveriges Radiolle, että kaatunut masto oli noin kolmen metrin korkuinen, eli huomattavasti pienempi kuin aiemmin Boråsin lähistöllä sortunut masto. Sen ei uskota kaatuneen itsestään, mutta on epävarmaa, kuinka epäilty vahingontekijä on päässyt ylös maston luo.

Dagens Nyheterin mukaan viranomaiset järjestävät nyt puhelimitse pidettävän kriisikokouksen, johon on kutsuttu muun muassa turvallisuuspoliisi Säpon ja pelastuslaitoksen edustajia.

– Olemme kutsuneet koolle yhteistyökonferenssin perjantaiksi, koska täällä on viime aikoina tapahtunut joukko sattumuksia, lääninhallituksen virkamies ja riskienhallintainsinööri Patrik Jansson sanoo lehdelle.

Läänin alueella on ollut aiemminkin epäiltyjä vahingontekoja. Sunnuntaina yli 300 metrin korkuinen tv- ja radiomasto sortui Boråsin itäpuolella. Poliisi on arvioinut, että taustalla on luultavasti tahallinen teko. Lisäksi viranomaisia on Janssonin mukaan vaivannut muun muassa Tranemossa sattunut tapaus, jossa kaapeli leikattiin tai leikkautui poikki.

Torstaina myös lentoliikenne pysähtyi Ruotsissa teknisen vian vuoksi. Sabotaasin mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Ilta-Sanomat uutisoi torstaina, että hallitus haluaa selvittää tämän ja Boråsin onnettomuuden syyt sekä sen, voiko niillä olla keskenään jokin yhteys.

Tekstiä päivitetty: lisätty Sveriges Radion kommentit ja tarkennus kriisikokouksen järjestämisestä puhelimitse.

Tuoreimmat osastosta