EgyptAirin Facebook-sivu sai suruvärit – kadonneen koneen hylky yhä kateissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

EgyptAirin Facebook-sivu sai suruvärit – kadonneen koneen hylky yhä kateissa

Julkaistu: 20.5.2016 1:03

Lentoyhtiö EgyptAir on vahvistanut, että merestä torstaina löydetyt esineet eivät ole kadonneesta MS804-koneesta.

Etsinnöistä liikkui torstaina julkisuudessa ristiriitaisia tietoja. Lentoyhtiön varatoimitusjohtaja Ahmed Adel kertoi CNN:lle, että torstaiyönä kadonneen koneen hylky oli löytynyt, ja asiasta kerrottiin myös yhtiön Facebook-sivulla. Myöhemmin illalla Kreikan ilmailuviranomainen kuitenkin kiisti asian.

Varatoimitusjohtaja kommentoi tämän jälkeen CNN:lle, että yhtiön aiemmin esittämät tiedot olivat virheellisiä. Hänen mukaansa merestä löytyneitä esineitä tutkittaessa on selvinnyt, että kyse ei ole kadonneen koneen osista. Etsintä- ja pelastustoimet jatkuvat edelleen.

Egyptair muutti torstai-iltana myös sosiaalisen median tiliensä ulkoasua tapauksen johdosta. Yhtiön logo näkyy nyt Facebook- ja Twitter-profiilikuvissa valkoisena mustalla taustalla.

Uudessa Facebook-kansikuvassa puolestaan näkyy mustavalkoinen kuva pilvisestä taivaasta sekä teksti MS804, joka oli turmalennon tunnus.

Amerikkalaisviranomaiset: Ei räjähdyksen merkkejä

Koneen putoamisen syy ei ole tiedossa, mutta terrori-isku on ollut yksi vahvasti epäilty vaihtoehto. Muun muassa Egyptin ilmailusta vastaava ministeri Sherif Fathy on arvellut, että turman taustalla on todennäköisemmin terrorismi kuin tekninen vika. Lentoyhtiön mukaan turmakone oli asianmukaisesti huollettu ja teknisesti kunnossa. Sää oli katoamishetkellä kirkas.

Nimettömät amerikkalaisviranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersille, että heidän analysoimistaan kuvista ei tähän mennessä ole löytynyt merkkejä siitä, että koneessa olisi tapahtunut räjähdys.

Kreikan puolustusministeri kommentoi torstaina, että kone oli tehnyt äkillisiä käännöksiä ja menettänyt korkeutta ennen kuin se katosi tutkasta.

EgyptAirin lento MS804 katosi tutkasta torstain vastaisena yönä matkalla Pariisista Kairoon. Airbus A320 –mallisessa koneessa oli 66 ihmistä.