Ristiriitaista tietoa EgyptAirin kadonneesta koneesta – hylyn löytymisestä ei täyttä varmuutta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ristiriitaista tietoa EgyptAirin kadonneesta koneesta – hylyn löytymisestä ei täyttä varmuutta

Julkaistu: 19.5.2016 20:00, Päivitetty 19.5.2016 22:47

Amerikkalainen uutiskanava CNN kertoo kadonneen matkustajakoneen hylyn löytyneen.

CNN:n mukaan EgyptAir -lentoyhtiön varatoimitusjohtaja Ahmed Adel vahvistaa hylyn löytymisen kanavalle. Lentoyhtiö kertoo hylyn osien löytymisestä myös Facebook-sivullaan. Kreikan ilmailuviranomainen kuitenkin kiisti myöhemmin illalla, että löydökset olisivat EgyptAirin kadonneesta koneesta.

EXCLUSIVE: #EgyptAir VP tells me “We have found the wreckage” of #FlightMS804. More to come.— Christiane Amanpour (@camanpour) May 19, 2016

CNN myös kertoo varatoimitusjohtajan sanoneen, ettei kadonnut kone lähettänyt hätäkutsua ennen putoamistaan. Aiemmin torstaina mediassa levisi tieto, jonka mukaan hätäkutsu olisi vastaanotettu. Yhtiön mukaan vuonna 2003 valmistunut kone oli myös asianmukaisesti huollettu ja teknisesti kunnossa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kreikan viranomaiset kertovat alueelta löytyneen ”kelluvaa tavaraa” ja pelastusliivejä, joiden uskotaan olevan peräisin pudonneesta koneesta. Hylyn etsinnät ovat olleet käynnissä Karpathoksen saaren lähistöllä.

EgyptAir -lentoyhtön Airbus A320 -matkustajakone katosi tutkasta Välimeren yllä hetki Egyptin ilmatilaan saapumisensa jälkeen. Pariisista Kairoon matkalla olleessa koneessa oli 66 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Koneen putoamissyy ei ole viedä tiedossa. Toistaiseksi tiedetään ainoastaan, että koneessa on tapahtunut jotain äkillistä. Kreikan puolustusministeri kertoi aiemmin torstaina koneen tehneen äkillisiä käännöksiä ja pudottaneen nopeasti korkeutta ennen katoamistaan.

 

Terrori-isku?

Useat asiantuntijat ja Egyptin ilmailusta vastaava ministeri ovat arvelleet, että putoaminen johtui todennäköisemmin terrorismista kuin teknisestä viasta. Toistaiseksi koneen putoamisen syy on kuitenkin vielä täysi mysteeri.

Kone katosi tutkasta paikallista aikaa kello 2.30 jälkeen aamuyöllä parikymmentä minuuttia ennen kuin sen oli määrä laskeutua Kairoon. Katoamishetkellä alueella oli kirkas sää. Lentoyhtiön mukaan koneen kapteenilla oli takanaan 6 000 lentotuntia ja perämiehellä 4 000.

Kreikkalaiset viranomaiset kertoivat aiemmin torstaina kauppalaivan kapteenin nähneen kirkkaan leimahduksen taivaalla koneen katoamispaikan lähellä. Havainto on osaltaan lisännyt arvailuja mahdollisesta terrori-iskusta.

Päivitys kello 22.46: Lisätty Kreikan viranomaisten osuus artikkelin toiseen kappaleeseen ja muokattu otsikkoa näiden tietojen perusteella.

Kadonneen koneen matkustajien omaiset odottivat lisää tietoja Kairon lentokentän ulkopuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?