”Kukaan ei tiedä mitään” – kadonneen EgyptAirin koneen matkustajien omaiset surun murtamia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Kukaan ei tiedä mitään” – kadonneen EgyptAirin koneen matkustajien omaiset surun murtamia

Kadonneen EgyptAirin koneen matkustajien omaisia lennätetään Pariisista Kairoon pudonneeksi uskotun koneen hylyn etsintöjen jatkuessa.

Kadonneen EgyptAir -yhtiön koneen matkustajien omaiset odottivat lisää tietoa perheenjäsenistään Kairon lentokentän ulkopuolella.­

19.5.2016 19:38

Aamuyöllä Egyptin ilmatilassa Välimeren yllä kadonneen EgyptAirin Airbus A320 -matkustajakoneen hylyn etsinnät jatkuvat edelleen. Pariisista Kairoon matkalla olleen koneen uskotaan pudonneen mereen vieden mukanaan 66 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Oletetun putoamispaikan läheltä Kreetan saaren koillispuolelta on aiemmin kerrottu löytyneen meressä ajelehtivaa tavaraa. Viranomaiset eivät ole kuitenkaan vielä vahvistaneet tavaroiden olevan peräisin kadonneesta koneesta tai että koneen hylky olisi löydetty.

BBC:n mukaan koneen matkustajien omaisia kuljettava matkustajakone nousi illalla seitsemän jälkeen Suomen aikaa Pariisista vieden läheisensä oletettavasti menettäneitä, surun murtamia perheenjäseniä Kairoon lisätietojen saamista varten.

Toistaiseksi omaiset ovat joutuneet vain odottamaan kadonneen koneen ja sen matkustajien kohtalon selviämistä. EgyptAirin ja viranomaisten jakaman tiedon niukkuus on BBC:n mukaan alkanut jo käydä joidenkin hermoille.

– Mitään tietoa ei anneta. Kukaan ei tiedä mitään, kuvaili monien muiden omaisten tapaan Kairon lentokentälle saapunut Mohamed Ramez BBC:lle.

Myös toinen, tietoa kadonneessa koneessa olleen veljensä kohtalosta odotellut omainen valitteli jopa tiedon koneen hylyn mahdollisesta löytymisestä tulleen heille median kautta.

Kadonnutta konetta etsimään on lähetetty muun muassa Yhdysvaltojen ja Britannian ilmavoimien lentokoneita. Ranska ilmoitti alkuillasta uutistoimisto AFP:n mukaan aikovansa lähettää tutkijoita ja teknisiä asiantuntijoita Kairoon turman syytä selvittämään.

Sekä asiantuntijat että Egyptin ilmailualasta vastaava ministeri uskovat koneen putoamisen johtuneen todennäköisemmin terrorismista kuin teknisestä viasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?