Kreikan puolustusministeri: EgyptAirin matkustajakone teki ”äkillisiä käännöksiä” ja menetti korkeuttaan ennen katoamistaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kreikan puolustusministeri: EgyptAirin matkustajakone teki ”äkillisiä käännöksiä” ja menetti korkeuttaan ennen katoamistaan

Egyptin ja lentoyhtiö EgyptAirin liput liehuivat Kairon lentokentän edustalla torstaina.

Julkaistu: 19.5.2016 15:00

Lentäjän kerrotaan olleen hyväntuulinen ollessaan yhteydessä Kreikan lennonjohtoon.

Kreikan puolustusministerin Panos Kammenosin mukaan torstain vastaisena yönä Välimeren yllä kadonnut EgyptAirin matkustajakone teki ennen tutkasta katoamistaan ”äkillisiä käännöksiä”. Ministerin mukaan kone myös menetti korkeuttaan nopeasti ennen putoamistaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kammenos kertoi lehdistötilaisuudessa, että välittömästi Egyptin ilmatilaan siirryttyään kone kääntyi 90 astetta vasemmalle ja sen jälkeen 360 astetta oikealle.

Lentokorkeuden kerrotaan tämän jälkeen pudonneen runsaasta 11 200 metristä noin 4 500 metriin. Tutkasta kone hävisi runsaan kolmen kilometrin korkeudessa.

Kreikan viranomaiset ovat käynnistäneet etsinnät Karpathosin saaren eteläpuolella, mutta ne eivät toistaiseksi ole tuottaneet tulosta.

Guardianin mukaan matkustajakone oli Kreikan ilmatilaan saavuttuaan yhteydessä lennonjohtoon. Lentäjän kerrotaan tuolloin olleen hyväntuulinen ja kiittäneen lennonjohtoa kreikan kielellä.

Ateenan lennonjohto yritti ottaa yhteyttä koneeseen sen siirtyessä Egyptin ilmatilaan, mutta toistuvista yrityksistä huolimatta vastausta ei tullut. Kaksi minuuttia myöhemmin kone oli poistunut Kreikan ilmatilasta.

Matkustajakoneen signaali katosi noin kymmenen minuuttia tämän jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?