Mutaan juuttunut 72-vuotias kamppaili krokotiileja vastaan kolme tuntia – apuna työkalut ja sytytystulpat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mutaan juuttunut 72-vuotias kamppaili krokotiileja vastaan kolme tuntia – apuna työkalut ja sytytystulpat

Australialaismies selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla sen jälkeen, kun hänen ystävänsä oli hukkunut krokotiilien kaadettua miesten veneen.

Australialaismies kamppaili tunteja krokotiilien kanssa. Kuvituskuva.­

18.5.2016 10:50 | Päivitetty 18.5.2016 12:15

Australiassa 72-vuotias mies on kertonut pelastajilleen kamppailleensa kolme tuntia krokotiilien kanssa sen jälkeen, kun hänen ystävänsä oli joutunut niiden surmaamaksi.

BBC:n mukaan miehet olivat tiistaiaamuna pyydystämässä rapuja Darwinin Leaders Creekissa, kun krokotiili kaatoi heidän kolmemetrisen veneensä.

– Kun miehet joutuivat veden varaan, he kiipesivät nopeasti takaisin veneeseen ja yrittivät meloa kohti rantaa. He joutuivat kuitenkin pian krokotiilien saartamaksi, kertoo pelastustyöntekijä Ben Ingliss australialaiselle 9news.com.au-uutissivustolle.

Miehet päätyivät veteen uudestaan. Toinen heistä hukkui yrittäessään päästä takaisin veneeseen.

72-vuotias pääsi pakoon joen penkalle, mutta juuttui mutaan mangrovepuiden keskelle. Krokotiilit eivät jättäneet häntä rauhaan. Inglissin mukaan mies sai vedettyä viereensä miesten käyttämän veneen, josta löytyi apua piinalliseen tilanteeseen.

– Hän alkoi heitellä krokotiileja ruuviavaimilla ja sytytystulpilla pitääkseen ne kaukana.

BBC:lle puhuneen pelastustyöntekijä Ian Badhamin mukaan krokotiilit palasivat miehen luokse yhä uudelleen. Hän piileskeli mangrovepuiden keskellä, kunnes vuorovesi vaihtui ja hän onnistui kiipeämään kuivalle maalle.

Kolmen tunnin kuluttua lähistöllä olleet ammattikalastajat kuulivat miehen avunhuudot ja saivat autettua miehen turvaan. He löysivät myös hukkuneen, noin 50-vuotiaan miehen ruumiin.

Sokkitilassa ollut sekä nestevajauksesta ja auringonpolttamista kärsinyt 72-vuotias kuljetettiin lääkintähelikopterilla sairaalaan, josta hän australialaissivuston mukaan on päässyt jo kotiinsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?