Hai tarrasi naisen käteen Floridassa – ei päästänyt irti kuolleenakaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hai tarrasi naisen käteen Floridassa – ei päästänyt irti kuolleenakaan

Boca Raton sijaitsee Yhdysvalloissa, Floridan itärannikolla.

Boca Raton sijaitsee Yhdysvalloissa, Floridan itärannikolla.

Julkaistu: 16.5.2016 16:54

Hain uskotaan luulleen naisen kättä saaliseläimeksi. Asiantuntija on kuitenkin toista mieltä.

Yhdysvaltain Floridassa kiidätettiin sunnuntaina ensiapuun pikkuruisen viiksihain hyökkäyksen kohteeksi joutunut 23-vuotias nainen. Tapaus sattui Boca Ratonin kaupungissa sijaitsevalla uimarannalla.

Miami Herald -lehden mukaan hai oli pituudeltaan vain noin 60-senttinen. Se kuitenkin aiheutti naiselle tuskaa tarraamalla tämän kyynärvarteen terävillä hampaillaan. Hain ote oli niin voimakas, että se saatiin irrotettua naisen kädestä vasta ensiavussa, jolloin se oli jo kuollut.

– Se ripustautui aika hyvin, kertoi pelastusviranomaisten tiedottaja vastannut Robert Lemons Miami Heraldin mukaan.

– Hai ei suostunut päästämään irti. Se hengitti hädin tuskin, mutta ei ollut päästämässä irti hänen kädestään. Ikään kuin se olisi juuttunut siihen, kommentoi puolestaan paikalla ollut Shlomo Jacob.

Shark attacks woman at Florida beach https://t.co/KqVyxwWnwe pic.twitter.com/xWUA9RDL8K — KETV NewsWatch 7 (@KETV) 16. toukokuuta 2016

Jos et näe kuvaa kunnolla, voit katsoa sen tästä linkistä.

Pelastusviranomaisten mukaan nainen pysyi koko ajan rauhallisena, eikä hän menettänyt tilanteessa juurikaan verta. Sekä nainen että hai saivat kyydin Boca Ratonin sairaalaan.

Boca Raton woman taken to hospital with shark still attached to arm - https://t.co/hOZpmxpuZe pic.twitter.com/oI3SyxC64G — News4JAX (@wjxt4) 16. toukokuuta 2016

Kuvan voit katsoa myös täältä.

Hain on arveltu erehtyneen ja luulleen naisen kättä saaliseläimeksi. Paikalliselle News4Jax-radiokanavalle puhunut haiasiantuntija Jim Abernathy uskoo kuitenkin toisin.

– Olen 99-prosenttisen varma, että nainen tarttui sitä pyrstöstä. Koska hai oli niin pieni, se kääntyi ympäri ja puri häntä suoraan käteen, Abernathy kertoi radiokanavan haastattelussa.

Abernathyn mukaan viiksihait pyrkivät välttämään ihmisten läheisyyttä, ellei niitä provosoida muunlaiseen käytökseen.

Tuoreimmat osastosta