Kuollut suomalaismies ollut jo vuosia ruumishuoneella Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuollut suomalaismies ollut jo vuosia ruumishuoneella Ruotsissa

Suomalaismiehen ruumis on ollut Ruotsissa ruumishuoneella odottamassa yli kolme vuotta hautausta, uutisoi GefleDagblad.

14.5.2016 9:41 | Päivitetty 14.5.2016 13:07

Suomalaismiehen ruumis on ollut Ruotsissa ruumishuoneella odottamassa yli kolme vuotta hautausta, uutisoi Gefle Dagblad. Viranomaisten mukaan miestä ei ole voitu haudata, koska heillä ei ole omaisilta tarvittavaa asiakirjaa.

Gefle Dagbladin mukaan kyseinen mies katosi vuonna 2000 kalastaja-aluksen haverissa, mutta miehen ruumis löytyi vuosia myöhemmin. Miehelle tehtiin ruumiinavaus, jotta poliisi saattoi sulkea pois rikoksen mahdollisuuden.

Sen jälkeen sairaalan oli määrä olla yhteydessä sosiaaliviranomaisiin, joiden piti puolestaan ottaa yhteyttä omaisiin. Kun kyse on ulkomaan kansalaisesta, tähän pitäisi saada kyseisen maan suurlähetystön apua.

Sosiaaliviraston virkamiehen mukaan kirjeenvaihto Suomen suurlähetystön kanssa on takunnut.

– Olen odottanut omaisilta valtakirjaa, että ruumis voitaisiin tuhkata ja tuhkat viedä muistolehtoon, Åsa Nilsson sanoo Gefle Dagbladille.

Lehti ei ole tavoittanut Suomen suurlähettilästä kommentoimaan asiaa.

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan STT:lle, että tämänhetkisten tietojen perusteella miestä ei löydy ministeriön rekistereistä. Päivystäjä Tiina Tähtisen mukaan asian selvittämistä aiotaan kuitenkin jatkaa. Tähtinen sanoo, että edustustot hoitavat kaikki tietoonsa tulevat tapaukset tai vaihtoehtoisesti välittävät tiedon Suomeen hoidettavaksi.

Gefle Dagbladin mukaan mies on Suomen kansalainen. Jutusta ei kuitenkaan käy ilmi, missä maassa mies on asunut ja kuinka pitkään.

Päivitys kello 13.07: Lisätty ulkoministeriön kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?