Putin tarkasti sotilaskalustoa – mahtipontisen maasturin ovenkahva jäi kenraalin käteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin tarkasti sotilaskalustoa – mahtipontisen maasturin ovenkahva jäi kenraalin käteen

Presidentti Vladimir Putinin (toinen vasemmalla) seurueeseen kuuluivat muun muassa puolustusministeri Sergei Shoigu (toinen oikealta), Venäjän armeijan henkilöstöpäällikkö Valeri Gerasimov (vasemmalla) sekä kauppa- ja teollisuusministeri Denis Manturov.

Julkaistu: 12.5.2016 23:05

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin tarkastaessa sotilasajoneuvoa sattui hupaisa kommellus.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tarkasteli jälleen Venäjän armeijan sotakalustoa torstaina, tällä kertaa asumuksensa edustalla Sotshissa. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Putinin kiinteistön edustalle oli pysäköity lukuisia sotilasajoneuvoja. Niiden joukossa oli muun muassa venäläisvalmisteisia UAZ Patriot maastureita, jotka on aseistettu raskailla konekivääreillä.

Mahtipontisuuden kiiltävänloistavaan kilpeen tuli kuitenkin pieni särö, kun Reutersin toimittajan mukaan Putin ei saanut tarkastamansa maasturin ovenkahvaa auki.

Reuters kertoo, että tarkastusseurueessa ollut kenraaliluutnantti Aleksandr Shevtshenko kiiruhti hätiin, mutta kun kenraali tarttui kahvaan, se jäi hänen käteensä.

Reutersin mukaan Putinia lähinnä huvitti tilanne, sillä kenraali heitti irtonaisen ovenkahvan äkkiä auton sisään avonaisesta ikkunasta. Uutistoimiston mukaan seurue jatkoi tarkastusta, mutta he eivät enää yrittäneet mennä ajoneuvoihin sisään.

Venäläinen uutissivusto Life News julkaisi hauskasta vahingosta lyhyen videon sivuillaan.

Reuters huomauttaa, että tapaus saattoi nostaa ikäviä muistoja venäläisen autoteollisuuden maineesta. Uutistoimiston mukaan uudetkin venäläiset autot ovat kärsineet huonosta maalista, käynnistymättömistä moottoreista ja hajoavista osista auton sisällä.

Uutistoimisto muistaa, että vuonna 2011 Putinilla itsellään oli nolo tilanne, kun hän kiipesi uuteen Lada Grantaan. Putin yritti käynnistää autoa Reutersin mukaan ainakin viisi kertaa. Tuolloin Putin oli Venäjän pääministeri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?