Trumpin täydellinen takinkääntö hämmentää – ”älkää uskoko häneen sekuntiakaan”

Julkaistu:

Republikaanien otaksuttu presidenttiehdokas myllersi heti puolueen verokannan. Vastustajat syyttävät vaalitempuksi.
Republikaanipuolueen oletettu presidenttiehdokas Donald Trump on esivaalikisan ratkettua alkanut tarkentaa ja muokata poliittisia kantojaan. Trump hämmensi sunnuntaina amerikkalaisia ja puoluetovereitaan suorittamalla takinkäännön rikkaiden verotusta koskevassa ikuisuuskiistassa.

– Olen halukas maksamaan enemmän ja tiedän, että rikkaat ovat halukkaita maksamaan enemmän, kiinteistömiljardööri sanoi ABC:n lähetyksessä.

Rikkaiden veronkorotukset on tyrmätty järjestelmällisesti republikaanipuolueessa viimeiset kolme vuosikymmentä, joten Trumpin kommentti oli omiaan aiheuttamaan rytmihäiriöitä puolueväessä, joka muutenkin vieroksuu hänen ehdokkuuttaan.

Trump ilmoittautui myös minimipalkan korotuksen kannattajaksi.

– En tajua, miten ihmiset tulevat toimeen 7,25 dollarin (n. 6,35 euron) tuntipalkalla, Trump sanoi viitaten liittovaltion minimipalkkaan. Hän sanoi tosin jättävänsä mieluummin asian osavaltioiden itse päätettäväksi.

Trumpia on syytetty epämääräisestä vaaliohjelmasta, joka on täynnä lentäviä lauseita, mutta josta puuttuu konkretia. Trump on aiemmin tyrmännyt rikkaiden veronkorotukset, mutta hän perusteli nyt muuttaneensa kantaansa pohdinnan jälkeen.


Trumpin kannanotto on selkeä kädenojennus keskiluokalle, joka perinteisesti ratkaisee Yhdysvaltain vaalit. Siksi kannanotto tuomittiin saman tien valheelliseksi vaalitempuksi, jolla Trump yrittää laajentaa kannatuspohjaansa.

– Älkää uskoko Donald Trumpin heikkoja yrityksiä varsinaisten vaalien muodonmuutoksesta sekuntiakaan. Trumpin talousohjelma kohdistuu työtätekeviin amerikkalaisiin – hän on ehdottanut biljoonien leikkauksia rikkaimman prosentin veroihin, mikä tarkottaisi, että maksumiehiksi joutuvat työväen- ja keskiluokan perheet, Hillary Clintonin kampanjan lausunnossa tyrmättiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt