Donald Trump julistettiin esivaalivoittajaksi Indianassa – piruili Cruzille Twitterissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Donald Trump julistettiin esivaalivoittajaksi Indianassa – piruili Cruzille Twitterissä

Yhdysvalloissa suurimmat mediat ovat julistaneet Donald Trumpin Indianan esivaalin voittajaksi.

4.5.2016 2:43

RealClearPolitics-sivuston tuloslaskennan mukaan Trumpin äänisaalis oli 53,4 prosenttia, kun äänistä oli laskettu 25 prosenttia. Ted Cruzin ennustettiin saavan 35,5 ja John Kasichin 8,4 prosenttia.

Kun ennusteet Trumpin voitosta julkistettiin, hän kiitti indianalaisia Twitter-tilillään. Hän solvasi myös pahinta kilpailijaansa republikaanileirissä.

– Valehteleva Ted Cruz on jatkuvasti sanonut, että hän aikoo ja hänen täytyy voittaa Indianassa. Jos hän ei voita, hänen pitäisi jättäytyä pois kisasta ja lopettaa ajan ja rahan haaskaaminen, Trump kirjoitti.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lyin' Ted Cruz consistently said that he will, and must, win Indiana. If he doesn't he should drop out of the race-stop wasting time & money— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3. toukokuuta 2016

Hän vastasi myös Cruzin aiempiin kommentteihin, joissa tämä sanoi Trumpia ”patologiseksi valehtelijaksi”, ”sarjaelostelijaksi” ja ”narsistiksi”.

– Vau, valehteleva Ted Cruz meni tänään ihan sekaisin ja esitti kaikenlaisia hulluja syytöksiä. Hän ei pysty toimimaan paineen alla – ei kovin presidenttimäistä. Surullista, Trump pilkkasi.

Wow, Lyin' Ted Cruz really went wacko today. Made all sorts of crazy charges. Can't function under pressure - not very presidential. Sad!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3. toukokuuta 2016

Trump oli nostanut aiemmin tiistaina julkisuudessa esiin väitteet, joiden mukaan Cruzin isä Rafael Cruz olisi esiintynyt samassa valokuvassa John F. Kennedyn salamurhaajana pidetyn miehen kanssa vuonna 1963.

Trumpin jäljellä olevista kilpakumppaneista, Ted Cruzista ja John Kasichista, vain Cruzia on enää pidetty varteenotettavana haastajana. Tappio Indianassa on hänelle raskas isku, jonka on arvioitu voivan kaataa ehdokkuushaaveet lopullisesti.

Demokraattien puolella Hillary Clintonin ja Bernie Sandersin kisa on tasaisempi, eikä voittajaa ole vielä julistettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?