Ei sääntöjä, 16 kilon pallo, luunmurtumia – video: Tältä näyttää yksi maailman hulluimmista peleistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ei sääntöjä, 16 kilon pallo, luunmurtumia – video: Tältä näyttää yksi maailman hulluimmista peleistä

Julkaistu: 2.5.2016 14:32

Koko kylä otti osaa rugbya muistuttavaan lelo-otteluun Georgiassa.

Yksi maailman erikoisimmista otteluista pelattiin sunnuntaina georgialaiskylässä.

Ylä-Shuhutin ja Ala-Shuhutin kyläläiset ovat mitelleet rugbya muistuttavassa lelossa jo vuosisatojen ajan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tapahtuma järjestetään joka vuosi ortodoksisen pääsiäisen sunnuntaina. Ottelussa kumpikin joukkue pyrkii työntämään 16-kiloisen pallon päätyyn.

The Guardian teki viime vuoden kohtaamisesta kuvareportaasin otsikolla ”Ei sääntöjä, ei rajoja: Georgian mutainen, verinen Lelo-peli”.

Lehden mukaan osallistujien lukumäärää ei ole rajoitettu ja myös naiset ja lapset saavat pelata, mutta heitä ei päästetä keskelle kiivainta taistelua. Loukkaantumiset ja esimerkiksi luunmurtumat ovat tavallisia lelo-otteluissa.

”Kovin paikka on olla pallon lähellä, jossa kilpailu pallon hallinnasta ja eteenpäin pääsemisestä on kiivasta”, The Guardian kertoo.

Pelipäivän aattona kaikki kyläläiset käyvät jumalanpalveluksessa paikallisessa kirkossa. Kamppailua saavutaan katsomaan joka puolelta maata ja jopa ulkomaita myöten.

Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta