Teinitytöille elinkautinen järjettömästä murhasta Britanniassa – kuvasivat veritekoa Snapchatiin ja nauroivat

Angela Wrightsonin silmittömän väkivaltainen murha on kuohuttanut Britanniaa.

Angela Wrightson murhattiin erittäin julmasti vuoden 2014 loppupuolella.

2.5.2016 11:15

Britannia tuomitsi huhtikuun alkupuolella kaksi teinityttöä elinkautisiin vankeusrangaistuksiin järkyttävästä murhasta. Tytöt murhasivat erittäin julmasti puolustuskyvyttömän Angela Wrightsonin, 39, naisen omassa olohuoneessa. Tytöt olivat vuoden 2014 loppupuolella tekohetkellä 13- ja 14-vuotiaita.

Nuoren ikänsä vuoksi tytöt joutuvat istumaan tuomiosta 15 vuotta. Tuomitut ovat nyt 15-vuotiaita. Tyttöjen nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen, sillä vanhempi tytöistä yritti useita kertoja itsemurhaa oikeusprosessin aikana. Aluksi koko oikeudenkäynti haluttiin salata, mutta lehdistön vastustuksen vuoksi päätös pyörrettiin. Brittimedia on uutisoinut tapauksesta erittäin laajasti.

Murhatyö kesti peräti yhdeksän tuntia. Tytöt päätyivät uhrin asuntoon County Durhamin Hartlepooliin yhdeksän aikaan illalla. He hakkasivat ja potkivat häntä. Lisäksi he löivät naista ainakin 14 erilaisella esineellä, muun muassa televisiolla, lapiolla, kattilalla, tulostimella ja kahvipöydällä. Uhrista löytyi oikeuden mukaan 70 viiltohaavaa ja 54 tylpän esineen aiheuttamaa vammaa.

Viranomaiset ovat kommentoineet muun muassa Daily Mailille, että kyseessä on raain alaikäisten tekemä murha, mitä heidän uransa aikana on tullut vastaan.

Ottivat kuvia ja nauroivat

Oikeuden mukaan uhri aneli henkensä edestä, mutta kaksikko lopetti hakkaamisen vain siksi ajaksi, että he ottivat uhristaan kuvia. He latasivat otokset keskustelupalvelu Snapchatiin kikattaen ja nauraen.

Nuorempi tyttö soitti kaverilleen Facebookin välityksellä. Kaveri luurin toisessa päässä kuuli tytön kehottavan toista murskaamaan uhrin pään ja tappamaan hänet toisen nauraessa.

Lehdistön mukaan tytöt lähtivät asunnolta kello 23 aikoihin ja palasivat kahdelta yöllä ”viimeistelläkseen” veritekonsa. He tiettävästi kävivät välillä tervehtimässä tuttuaan, jolle he selittivät vaatteiden veritahrat kaatumisella.

Tytöt soittivat lopulta aamuneljän aikoihin härskisti poliisille, ja pyysivät kyydin kotiin. He latasivat siitäkin kuvia nettiin, ja naureskelivat olevansa ”taas maijan perässä”.

”Uhri kärsi henkisesti ja fyysisesti”

Daily Mailin mukaan oikeudessa toinen tytöistä leikki hiuksillaan ja haukotteli toistuvasti, kun toinen taas tuijotti eteenpäin pureskellen kynsiään. Kun he kuulivat murhatuomiosta, he nyyhkyttivät.

– Tämä oli pitkäjänteinen hyökkäys, joka kesti pitkään. Se toteutettiin aseilla monilla eri tavoin. Uhri kärsi henkisesti ja fyysisesti ennen kuin menetti tajuntansa ja kuoli. Hänen humalatilansa saattoi lievittää kipua, mutta se ei todellakaan poistanut sitä. Tämä on erittäin merkittävä raskauttava tekijä, tuomari Justice Globe totesi Daily Mailin mukaan oikeudessa.

– Hän ystävällisesti kutsui teidät sisään, hän ystävällisesti osti teille mitä halusitte ja antoi teidän jäädä. Te hyväksikäytitte hänen vieraanvaraisuuttaan, ja hyökkäsitte hänen kimppuunsa yhä uudelleen ja uudelleen, hän jatkoi.

Uhri tunnettiin alueella Alco Angena. Hän joi runsaasti siideriä päivittäin. Tytöt olivat lyöttäytyneet hänen seuraansa, jotta uhri ostaisi heille siideriä ja tupakkaa.

Tytöt kiistivät murhan

Kumpikin tyttö asui hoitokodissa. Kuukautta ennen murhaa he olivat paenneet hoitokodeistaan 18 kertaa. Sosiaalityöntekijät ovat kuvailleet brittilehdistölle vanhempaa tyttöä epävakaimmaksi nuoreksi, jonka he ovat tavanneet. Hän aloitti huumeiden ja alkoholin säännöllisen käytön 11-vuotiaana.

Daily Mail kertoo, että tyttöä hakattiin kotona, hänen poikaystävänsä pieksivät hänen äitiään ja tytöllä oli tapana saada raivokohtauksia. Hänellä on kolme sisarusta, mutta vain yhdellä heistä on sama isä. Hänellä todettiin myös persoonallisuushäiriö. Murhapäivänä hän oli käynyt äitinsä luona, mutta äiti kehotti häntä ”painumaan vittuun ja tappamaan itsensä”.

Toisen tytön kotiolot olivat paremmat. Hän kuitenkin karkaili usein kotoaan ja hänkin menetti usein malttinsa. Sukulaiset halusivat pitää tytöt erillään, sillä heillä oli huono vaikutus toisiinsa.

Tytöt kiistivät murhan, mutta vanhempi myönsi tapon. Hän myös sanoi olevansa alentuneesti syyntakeinen. Nuorempi kiisti osallistuneensa hakkaamiseen tai kaverinsa yllyttämiseen. Hänen puolustuksensa mukaan tyttö räpläsi kännykkäänsä tekohetkellä.Lähteet: BBC, Daily Mail, The Guardian

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?