Ecuadorin maanjäristyksen jäljiltä jo yli 650 kuollutta – ”Maa on kriisissä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ecuadorin maanjäristyksen jäljiltä jo yli 650 kuollutta – ”Maa on kriisissä”

Viikko sitten tapahtuneen järistyksen vuoksi noin 25 000 ihmistä on menettänyt kotinsa ja maassa suunnitellaan verojen nostoa kulujen kattamiseksi.

24.4.2016 13:51

Ecuadorin maanjäristyksen kuolleiden määrä on noussut jo 654:ään. Viikko sitten lauantaina sattunut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7.8 Richterin asteikolla. Kyseessä on maan historian pahin maanjäristys 70 vuoteen.

Järistyksen jäljiltä noin 16 600 ihmistä loukkaantui ja 58 ihmistä on edelleen kadoksissa. 113 ihmistä pelastettiin järistyksen jälkeen raunioista.

– Nämä ovat olleet surullisia päivä kotimaallemme, totesi presidentti Rafael Correa eilen televisiopuheessaan.

– Maamme on kriisissä.

Arviolta 25 000 jäi järistyksen jäljiltä kodittomiksi ja asuu nyt tilapäisessä telttamajoituksessa.­

Tilannetta on pahentanut varsinaisen järistyksen jälkeen koetut jälkijäristykset, joita on ollut jopa 700. Jälkijäristysten odotetaan jatkuvan vielä viikkoja. Ne eivät ole aiheuttaneet enää merkittävää aineellista vahinkoa, mutta ovat lietsoneet paniikkia jo ennestään kärsineiden ecuadorilaisten keskuudessa.

Arviolta 25 000 ihmistä asuu kotinsa raunioitumisen jälkeen väliaikaisessa telttamajoituksessa. Varmuuden vuoksi kaduilla partioi 14 000 turvamiestä varastelun ja levottomuuksien varalta.

Maan vasemmistohallitus on jo ilmoittanut muun muassa korottavansa veroja ja myyvänsä valtion omaisuutta pystyäkseen kuittaamaan jälleenrakennuksesta aiheutuvia kuluja, jotka on arvioitu jopa kolmen miljardin euron suuruisiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?