Obama lämmitteli suhteita Saudi-Arabiaan – sai viileän vastaanoton - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama lämmitteli suhteita Saudi-Arabiaan – sai viileän vastaanoton

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama aloitti vierailunsa Lähi-itään keskiviikkona keskustelemalla Riadissa Saudi-Arabian kuninkaan Salmanin kanssa.

Barack Obama tapasi keskiviikkona Riadissa Saudi-Arabian kuninkaan Salmanin.­

20.4.2016 21:51 | Päivitetty 20.4.2016 22:43

Vierailua pidetään yleisesti Barack Obaman yrityksenä korjata perinteisten liittolaisten välejä, jotka ovat viilentyneet sen jälkeen kun Saudi-Arabia on katsonut Yhdysvaltojen pehmentäneen liiaksi linjaansa sen arkkivihollista Irania kohtaan.

CNN:n mukaan Obama sai kuitenkin kuningas Salmanilta varsin viileän vastaanoton laskeuduttuaan Saudi-Arabiaan verrattuna edeltäjänsä George W. Bushin vierailullaan saamiin suudelmiin.

Saudi-Arabian uutistoimisto kertoi kaksikon keskusteluista niukasti todeten niiden keskittyneen lähinnä terrorismin torjuntaan.

Valkoisesta talosta puolestaan viestittiin, että Obama on nostanut keskustelun aikana esille myös ihmisoikeuksiin liittyviä huoliaan.

Obaman oli määrä vielä myöhemmin tavata Abu Dhabin kruununprinssi Mohammed bin Zayed Al-Nahyan samoissa merkeissä. Torstaina Obama osallistuu Persianlahden maiden huippukokoukseen Riadissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?