Brittiministerillä suhde seksityöläiseen – kiistää tienneensä naisen todellista ammattia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittiministerillä suhde seksityöläiseen – kiistää tienneensä naisen todellista ammattia

Britannian kulttuuriministeri kiistää tienneensä seurustelukumppaninsa olevan seksityöläinen.

Kuvituskuva.­

13.4.2016 13:00

Britannian kulttuuriministeri John Whittingdale kiistää tienneensä, että häneen seurustelusuhteessa ollut nainen työskenteli seksialalla. Konservatiivipuoluetta edustavan Whittingdalen kanssa vuosina 2013 ja 2014 seurustelleen naisen kerrotaan toimineen ammattidominana.

Whittingdale julkisi keskiviikkona lausunnon, jonka mukaan hän lopetti suhteen heti kun sai selville naisen ammatin. Ministeri kuvaili pari vuotta sitten tapahtunutta ”kiusalliseksi” ja korosti suhteen päättyneen ennen hänen nousuaan ministeriksi.

– Nämä asiat tapahtuivat pitkään ennen kuin aloitin nykyisessä tehtävässäni eikä niillä ole ollut minkäänlaista vaikutusta päätöksiini kulttuuriministerinä, Whittingdale totesi.

John Whittingdale's statement to Newsnight https://t.co/xUfDKW2qt3— BBC Newsnight (@BBCNewsnight) April 12, 2016

Brittilehdistö tiesi suhteesta

Aiemmin naimisissa ollut mutta myöhemmin eronnut Whittingdale, 56, kertoi tavanneensa naisen ensimmäistä kertaa deittisivustolla.

– Hän oli minun ikäiseni ja asusi lähellä minua. Hän ei missään vaiheessa antanut merkkiä todellisesta ammatistaan, joka selvisi minulle vasta kun kuulin jonkun yrittävän myydä minua koskevaa juttua lehdille. Lopetin suhteen heti tästä kuultuani, hän totesi.

BBC:n mukaan neljä brittilehteä oli tutkinut tietoja ministerin suhteesta, mutta kukaan ei ollut julkistanut saamiaan tietoja koska ei pitänyt niitä yhteiskunnallisesti merkittävänä.

Ennen nykyistä ministeripestiään Whittingdale toimi pitkään median sääntelystä vastaavan valiokunnan johdossa. Britanniassa arvuutellaan nyt, olisiko lehdistön tiedossa olevalla suhteella voinut olla vaikutusta Whittingdalen työhön puhelinkuunteluskandaalin jälkeen tekemään lainsäädäntötyöhön.

– Hänellä on täysi oikeus yksityiselämäänsä, mutta hänen olisi pitänyt vetäytyä kaikesta lehdistön sääntelyyn liittyvästä työstä heti kun tämä oli tiedossa, totesi työväenpuoluetta edustava entinen kulttuuriministeri Chris Bryant BBC:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?