AFP: Brysselissä pidätettiin kuudes henkilö epäiltynä osallisuudesta pommi-iskuihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

AFP: Brysselissä pidätettiin kuudes henkilö epäiltynä osallisuudesta pommi-iskuihin

Lauantaina poliisilla oli massiivinen operaatio Brysselin Etterbeekin kaupunginosassa.

Lauantaina poliisilla oli massiivinen operaatio Brysselin Etterbeekin kaupunginosassa.

Julkaistu: 9.4.2016 15:34

Asiasta kertoo ranskalainen uutistoimisto AFP.

Uutistoimisto Reuters vahvistaa, että Brysselin Etterbeekin kaupunginosassa oli lauantaina massiivinen poliisioperaatio. Paikalla on nähty mm. tarkka-ampujia.

Tuoreimpien tietojen mukaan kuudennella pidätyksellä ei kuitenkaan välttämättä ole suoraa yhteyttä Etterbeekin operaatioon.

Brysselin esikaupunkialueella Etterbeekissä oli lauantai-iltapäivällä suuri poliisioperaatio.

Brysselin esikaupunkialueella Etterbeekissä oli lauantai-iltapäivällä suuri poliisioperaatio.

Belgian syyttäjänvirasto on kertonut, että viisi ihmistä pidätettiin perjantain ratsioissa Brysselissä liittyen Pariisissa ja Brysselissä tehtyihin iskuihin. Viraston tiedottaja vahvisti AFP:lle lauantaina, että kuudeskin henkilö otettiin kiinni ratsioissa.

Perjantaina pidätettiin muiden muassa Pariisin viimesyksyisistä terrori-iskuista epäilty Mohamed Abrini. Lisäksi pidätettiin viisi muuta henkilöä, joita epäillään yhteyksistä Brysselissä viime kuussa tapahtuneisiin iskuihin lentoasemalla ja metroasemalla.

Belgian flaaminkielinen yleisradio VRT kertoi aiemmin perjantaina, että Abrini saattaa olla "hattupäinen mies", joka pakeni terrori-iskun jälkeen Brysselin lentoasemalta 22. maaliskuuta. Myöhään perjantai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa syyttäjänviraston tiedottaja ei vahvistanut belgialaismediassa levinnyttä tietoa, jonka mukaan Abrini olisi niin kutsuttu hattumies. Tätä asiaa täytyy syyttäjien mukaan tutkia.

Tuoreimmat osastosta