Ulkomaat

Uuden yksityisarmeijan salaisesta harjoituksesta kuvattiin video – Putinin suurin pelko saattoi paljastua

Julkaistu:

Vladimir Putinin yksityisarmeijan salaisesta harjoituksesta kuvattiin video, Foreign Policy kertoo.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti tällä viikolla perustavansa suoraan omassa alaisuudessaan toimivan kansalliskaartin. Putinin omien sanojen mukaan kansalliskaartin tarkoituksena on taistella terrorismia ja järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Huhuja kansalliskaartin eli Natsgvardijan perustamisesta on liikkunut Venäjällä säännöllisesti aiemminkin. Venäläismedian mukaan sen vahvuudeksi saattaa tulla jopa 400 000 miestä. Tämä herätti epäilyt siitä, että kansalliskaartin perustamisen taustalla olisi Putinin pelko kansannoususta Venäjällä.

Nyt Putinin yksityisarmeija salaisesta harjoituksesta on kuvattu video. Videolla harjoitellaan Ukrainan Maidanin aukion kansannousun kaltaisen tilanteen kukistamista. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen Foreign Policy -lehti. Videon julkaisi Mihail Hodorkovskin perustama venäläinen toisinajattelijoiden kansalaisryhmä nimeltään Open Russia.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.Pitkään on arveltu, että Putin pelkäisi juuri jotain tällaista tilannetta Venäjällä ja olisi mahdollisesti juuri siksi perustanut myös uuden kansalliskaartin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Videolla näkyy laaja harjoitus, jossa mielensoittajia esittävä puoli kantaa julisteita kaduilla. Kansalliskaarti hajottaa mielenosoittajia esittävien ryhmää ampumalla vesitykillä heitä kohti.

Foreign Policy muistuttaa, että venäjän kansalaiset protestoivat kaduilla vaalivilppiepäilyjen vuoksi vuonna 2011. Myös Foreign Policyn mukaan Putin reagoisi kansalliskaartin perustamisella ”sisäistä uhkaa” vastaan.

Kansalliskaartia voi kutsua Putinin omiksi joukoiksi, sillä sen johtoon on nousemassa Putinin luotettu ex-henkivartija, entinen KGB-kollega, judokaveri ja sisäministeriön joukkojen komentaja Viktor Zolotov.

Lehden mukaan päätös joukkojen perustamisesta vaatii vielä duuman eli Venäjän kaksikamarisen parlamentin vahvistuksen. Sen jälkeen tällä Putinin yksityisarmeijalla olisi käytössää raskasta aseistusta, kuten panssarivaunuja, tykistöä ja jopa taisteluhelikoptereita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt