Venäläinen tv-kanava näytti KGB-tyyliin kuvatun roisin seksivideon oppositiojohtajasta

Venäjän syyskuun parlamenttivaalien taistelu on alkanut

Kuvakaappaus videolta.

2.4.2016 13:22

Venäjän valtion kontrolloima NTV-kanava näytti klassiseen KGB-tyyliin kuvatun paljastusvideon, jossa oppositiojohtaja Mihail Kasjanovin näköinen mies pelehtii sängyssä rakastajansa kanssa ja puhuu pahaa muista opposition jäsenistä.

Näyttää siis siltä, että Venäjän syyskuun parlamenttivaalien todellinen vaalitaistelu on nyt alkanut ja nykyisten vallanpitäjien tavoitteena on maan heiveröisen opposition viimeinenkin kukistaminen.

Näin voi päätellä salaa kuvatusta seksivideosta, jossa Venäjän entiseltä pääministeriltä ja nykyiseltä oppositiojohtajalta Mihail Kasjanovilta vaikuttava mies näyttää viettävän erittäin intiimejä hetkiä avustajansa Natalja Pelevinan kanssa. Videon esitti perjantai-iltana parhaaseen katseluaikaan NTV-kanava, joka on täysin Venäjän valtion kontrollissa kaasuyhtiö Gazpromin omistusten kautta.

Kasjanov ei ole kommentoinut videota vielä lainkaan, mutta Pelevina ilmoitti jo Dozhd-televisiokanavalle aikovansa haastaa NTV:n oikeuteen videon esittämisestä. Pelevina ilmoitti videon rikkovan hänen oikeuttaan henkilökohtaiseen elämään vaikkakaan hän ei suoranaisesti sanonut, että video esittää juuri häntä itseään ja Kasjanovia.

Venäjän mediassa yleinen tulkinta näyttää kuitenkin olevan se, että kyseessä on aito video. NTV itse selittää virallisilla sivuillaan videota niin, että se ”löytyi internetistä”, mutta Venäjän turvallisuuspalvelujen toimintaa tuntien kyseessä on mitä ilmeisimmin tarkkaan valmisteltu ansa. Vaikuttaa siltä, että video on koostettu useista eri tapaamisista, joten Kasjanovia on mitä ilmeisimmin kuvattu salaa hänen käyttämässään asunnossa pitkän ajan kuluessa ja sen jälkeen materiaali on annettu NTV:n käyttöön.

Pidemmän ajanjakson seurannasta kertoo sekin, että paljastavien intiimikuvien ohella pari on saatu kiinni pitkistä ja paljastavista poliittisista keskusteluista, joista NTV:n ohjelma ottaa kaiken irti. Dokumentista kertova NTV:n uutinen onkin otsikoitu: ”Kasjanov lörpötteli rakastajattaren kanssa opposition likaisista salaisuuksista”.

Kasjanov oli ainakin ennen videon esittämistä Venäjän opposition keskeisin hahmo juuri ennen tulevia syyskuun parlamenttivaaleja, sillä oikeudessa tuomittu Aleksei Navalnyi ei voi Venäjän lakien mukaan asettua vaaleissa itse ehdolle ja karismaattisin oppositiojohtaja Boris Nemtsov murhattiin jo reilu vuosi sitten. Kasjanovin johtaman Parnas-puolueen piti kuitenkin tehdä duuman vaaleissa yhteistyötä nimenomaan Navalnyin kanssa, mutta nyt esitetty video pyrkii selvästi myös riitauttamaan nämä oppositiojohtajat keskenään.

NTV:n esittämällä videolla Kasjanovin ja Pelevinan kerrotaan keskustelevan tulevien duumanvaalien ehdokasasettelusta ja siitä, kuinka he saisivat ajettua Pelevinan läpi duumaan. Tässä yhteydessä naisääni myös haukkuu karkein sanoin Kasjanovin puoluetoverin Ilja Jashinin ja miesääni puolestaan pohtii, kuinka voisi rakentaa rintaman vastustamaan Navalnyitä ja hänelle lojaaleja opposition ehdokkaita.

On kuitenkin syytä huomata, että kyseiset poliittiset keskustelut kuuluvat NTV:n videolla ainoastaan äänenä ja samaan aikaan katsojille näytetään pariskuntaa sängyssä peiton alla. Näin ollen epäselväksi jää, ovatko puhujat varmuudella samoja henkilöitä ja missä yhteydessä ääninauhoitukset on kenties tehty.

Videolla muistutetaan myös, että Kasjanovin avustajana työskentelevällä Pelevinalla on Britannian kansalaisuus ja hänellä kerrotaan olevan ”joidenkin tietojen mukaan” läheisiä yhteyksiä myös Yhdysvaltain tiedustelupalveluun ja demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivään Hillary Clintoniin.

Videolla vihjaillaan myös, että nyt näytetyn seksivideon olisikin saattanut kuvata Pelevina itse, sillä NTV:n toimittajat muistuttavat tuoreesta tapauksesta, kun Pelevinaa vastaan nostettiin syyte ” laittoman tiedonhankintavälineen käytöstä” ja hänen hallustaan kerrottiin löydetyn videokameralla varustettu kynä. Talouslehti RBK:n haastattelema asiantuntija on kuitenkin sitä mieltä, että nyt nähty seksivideo on nimenomaan Venäjän turvallisuuspalvelun eli FSB:n ”operatiivisten kuvausten” tulosta.

NTV itse mainostaa Kasjanovin päivä -dokumenttiaan seuraavasti: ”Paljastuksia, joiden jälkeen opposition elämä ei koskaan tule olemaan entisensä”. Videolla kerrotaan myös, että Kasjanov on naimisissa ja väitetään Pelevinan yrittäneen painostaa tätä avioeroon, mistä esitetään myös äänitodisteita.

Kasjanovilta vaikuttava miesääni on saatu lisäksi videolle kertomaan siitä, kuinka hän on aikeissa pyytää talousrikostuomionsa kärsineeltä Mihail Hodorkovskilta rahaa Venäjän oppositiolle ja kuinka hän itsekin ”on samanlainen varas” kuin esimerkiksi Hodorkovski, jos rikoksena pidetään sitä, että 1990-luvulla rikastuneet oligarkit ”ostivat viidellä kopeekalla ja myivät eteenpäin viidellä ruplalla” Venäjän kansallista omaisuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?