Kymmenien laivojen GPS-laitteet sekosivat – syynä Pohjois-Korean häirintä?

Julkaistu:

Korean niemimaa
Etelä-Korea syytti perjantaina Pohjois-Koreaa satelliittipaikannussignaalien häiritsemisestä.
Etelä-Korean mukaan GPS-signaalien häirintä alkoi torstaina, ja se on jo vaikuttanut kymmenien lentokoneiden ja laivojen navigointiin.

Etelä-Korean rannikkovartioston mukaan noin 70 perjantaiaamuna liikkeelle lähtenyttä kalastaja-alusta käskettiin palaamaan satamiin signaalien häirinnän vuoksi.

– Häirintäsignaalin on vahvistettu tulevan Haejun ja Mount Kumgangin suunnalta, Etelä-Korean viestintäministeriöstä kerrottiin perjantaina.

Haejun kaupunki sijaitsee Pohjois-Korean lounaisosassa. Mount Kumgang puolestaan on Pohjois-Korean kaakkoisosassa sijaitseva vuoristoalue.

GPS-signaalien häirintä ei toistaiseksi ole aiheuttanut vakavia ongelmia.

Eteläkorealaislähteiden mukaan satelliittinavigointijärjestelmiä on häiritty myös aikaisemmin. Etelä-Korea on vaatinut Pohjois-Koreaa lopettamaan GPS-signaaleihin kohdistuvan häirinnän.

Etelä-Korean viranomaiset ilmoittivat perjantaina myös, että Pohjois-Korea on jälleen laukaissut lyhyen kantaman ohjuksen maan itärannikolta Sondokin kaupungista. Eteläkorealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan ohjus lensi noin sadan kilometrin päähän Japaninmerelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt