Libanonin poliisi pelasti 75 tyttöä ihmiskauppiaiden kynsistä – suurin osa syyrialaisia

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi kertoo pidättäneensä kaikkiaan 18 ihmiskaupparinkiin kuuluvaa henkilöä.
Libanonin turvallisuusjoukot ovat paljastaneet ihmiskauppaan keskittyneen rikollisringin ja vapauttaneet 75 sen hallussa ollutta tyttöä. Poliisin mukaan enimmäkseen Syyriasta lähtöisin olevat tytöt ovat joutuneet pahoinpidellyiksi ja pakotetuksi prostituutioon.

Libanonin kansallisen uutistoimiston julkaisemassa tiedotteessa poliisi kertoo ottaneensa kiinni 10 miestä ja kahdeksan naista, joiden kerrotaan vahtineen tyttöjä samaan aikaan, kun poliisi suoritti tapaukseen liittyviä operaatioita yökerhoissa ja yksityisasunnoissa Beirutin pohjoispuolella sijaitsevassa Jouniehin rannikkokaupungissa.

Tiedotteen mukaan tyttöjen alistamiseen oli käytetty monenlaisia keinoja, kuten kidutusta ja uhkauksia julkaista heistä alastonkuvia.

Poliisin mukaan kaksi vaaralliseksi luonnehditun ihmiskaupparingin jäsentä on edelleen vapaalla jalalla.

Syyrian viisivuotinen sota on ajanut yli miljoona maan kansalaista pakolaisiksi Libanoniin. Monet heistä elävät köyhyydessä ja ovat haavoittuvaisessa asemassa.

Turvallisuusviranomaisten mukaan tyttöjä oli mahdollisesti houkuteltu mukaan pakolaisten asuinalueilta, minkä jälkeen heidät on myyty ihmiskauppiaille.