Maailman erikoisin selfie? Panttivanki hymyilee yhteiskuvassa lentokonekaapparin kanssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Maailman erikoisin selfie? Panttivanki hymyilee yhteiskuvassa lentokonekaapparin kanssa

Brittimiehen erikoinen tempaus kaapatussa EgyptAirin koneessa puhuttaa sosiaalisessa mediassa ympäri maailman.

30.3.2016 3:17

Ben Innes, 26, halusi tiistaina selfie-kuvaan egyptiläisen kaapparin Seif Eldin Mustafan kanssa. The Sun kertoo Innesin tempauksesta verkkosivuillaan.

– En tiedä, miksi tein sen. Luovuin varovaisuudesta, kun yritin pysyä hyväntuulisena kohdatessani vastoinkäymisen, kuvassa leveästi hymyillyt Innes totesi lehden haastattelussa.

– Ajattelin, että jos hänen pomminsa oli aito, minulla ei olisi kuitenkaan mitään hävittävää, joten tartuin mahdollisuuteen katsoa sitä lähempää, hän jatkoi.

Leedsistä lähtöisin oleva Innes oli yksi matkustajista, joita Mustafa piti miehistön ohella panttivankeina Larnakan lentokentällä. Mies kertoo kysyneensä kaapparilta, jos hän voisi ottaa valokuvan. Tämä suostui ehdotukseen.

– Ajattelin, että ”miksi ei”. Jos hän räjäyttää meidät kaikki ilmaan, sillä ei ole kuitenkaan merkitystä.

Hostage who posed for selfie with EgyptAir hijacker is Brit Health and Safety inspector https://t.co/MXxESLHP6y pic.twitter.com/BImRCJjDC4— The Sun (@TheSun) March 29, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Innes lähetti kuvan sen jälkeen ystävilleen. The Sun nimesi hänet vähemmän imartelevasti ”Hijackassiksi” keskiviikon lehden kannessaan.

Mustafa kaappasi koneen pian sen jälkeen, kun se oli lähtenyt tiistaiaamuna Aleksandriasta kohti Kairoa.

Katso alla olevalta videolta, miten kaappaus eteni:

Mustafa pakotti koneen suuntaamaan Larnakan lentokentälle, jossa hän nousi tunteja kestäneen koettelemuksen jälkeen koneesta pois ja antautui poliisille. Räjähdeliivi ei osoittautunut aidoksi.

Mustafa vaati saada tavata muun muassa EU:n johtajia ja ex-vaimonsa. Kyproksen ulkoministeriön edustajan Alexandros Zenonin mukaan kaappari vaikutti ”henkisesti epävakaalta”.

– Hän ei ole terroristi, hän on idiootti. Terroristit ovat hulluja, mutta he eivät ole tyhmiä. Tämä kaveri on.

Katso videolta, kuinka kaappari tutkittiin lentokentällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?