Bryssel: Kuva lentokentältä kiinnitti huomion: Miksi iskusta epäillyt pitivät hanskaa vain toisessa kädessä? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuva kiinnitti huomion: Miksi iskusta epäillyt pitivät hanskaa vain toisessa kädessä?

Kahdella itsensä Zaventemin lentokentällä räjäyttäneellä terroristilla oli vain toisessa kädessään musta hanska.

Hanska vain toisessa kädessä – tähän terrorismiasiantuntija kiinnitti huomionsa.

23.3.2016 13:09 | Päivitetty 23.3.2016 13:51

Kolme miestä käveli Brysselin Zaventemin lentokentälle tiistaiaamuna laukkujensa kanssa kuten muutkin matkustajat. Heidän työntäessä matkatavarakärryjään, yksi erikoinen yksityiskohta saattoi erottaa heidät muista: kahdella miehistä oli vasemmassa kädessään musta hanska. Tummat hanskat erottuvat hyvin Belgian poliisin julkistamista valvontakamerakuvista.

Vain hetkeä myöhemmin laukuissa olleet pommit ja kahden miehen itsemurhaliivit räjähtivät tappaen yli 20 ihmistä.

Ruotsalainen terrorismitutkija Hans Brun kertoi Aftonbladetille, että terroristien hanskoissa on voinut olla piilotettuina laukaisijat heidän itsemurhaliiveihinsä.

Brun kertoi, että tyypillisesti räjähteiden laukaisemiseen käytetään elektronista impulssia ja matkapuhelinta tai sytytyslankaa, ja että hanskoilla on voitu yrittää piilottaa jonkinlainen laukaisumekanismi, esimerkiksi itsemurhaliiviin menevä johto.

Brun ei muista aiemmin tapausta, jossa laukaisumekanismi olisi piilotettu hanskoihin.

– Usein johdot itsemurhaliiveihin tai -vöihin peitetään erilaisilla vaatekappaleilla. Se vaihtelee riippuen tapauksesta ja keinoa on helppo soveltaa, sanoo Brun.

Hanskoista uutisoi myös Belgilainen La Libre, jonka lähteiden mukaan hanskoihin on voitu piilottaa räjähteiden laukaisija.

Brysselin iskut

  • Brysselissä Zaventemin lentokentällä tapahtui tiistaina aamukahdeksan jälkeen kaksi räjähdystä.

  • Kuolleiden määrän arvioidaan olevan 31. Iskuissa loukkaantui arviolta 230-250 ihmistä.

  • Belgialaismediassa iskun epäillyiksi tekijöiksi on nimetty Najim Laachraoui sekä veljekset Khalid ja Brahim El Bakraoui.

  • Aiemmin kerrottiin, että paennut Laachraoui on saatu kiinni keskiviikkoaamuna. Belgian Ylen mukaan poliisi on kiistänyt pidätetyn olevan sama henkilö.

  • Poliisi ei ole vahvistanut iskusta epäiltyjen nimiä.

  • Terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskujen takana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?