Brysselin iskujen ensimmäinen uhri nimettiin – äiti matkusti kolmivuotiaiden kaksosten kanssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brysselin iskujen ensimmäinen uhri nimettiin – äiti matkusti kolmivuotiaiden kaksosten kanssa

Perheensä kanssa matkustanut Adelma Tapia Ruiz, 36, on nimetty yhdeksi Brysselin lentokenttäiskussa menehtyneistä.

Leskeksi jäänyt aviomies matkusti vaimonsa Adelma Tapia Ruizin mukana. Perheeseen kuuluivat myös kolmivuotiaat kaksoset.

23.3.2016 5:51

Perulainen Adelma Tapia Ruiz oli asunut Brysselissä useiden vuosien ajan. Kohtalokkaana tiistaiaamuna hänen oli tarkoitus matkustaa miehensä ja kolmivuotiaiden kaksostyttöjensä kanssa New Yorkiin, jossa hänen äitinsä asuu.

Perhe ei kuitenkaan päässyt matkaan, sillä itsemurhapommittajiksi uskotut henkilöt räjäyttivät lentokentällä kaksi pommia aamulla paikallista aikaa. Tapia oli niiden kymmenkunnan ihmisen joukossa, jotka saivat räjähdyksessä kuolettavat vammat.

Muu perhe selvisi iskusta hengissä. Toinen kaksosista sai haavoja käsivarteensa, mutta toinen säilyi vahingoittumattomana. Uutistoimisto Andina kertoo CNN:n mukaan, että muu perhe oli ehtinyt poistua odotustilasta hetkeä ennen tuhoisaa räjähdystä.

Myös leskeksi jäänyt aviomies loukkaantui New York Timesin mukaan iskussa.

– He ottivat pois kaiken, mitä hän halusi tehdä elämällään, Fernando Tapia kertoi paikallismedialle AFP:n mukaan.

Tapian ystävä Sindey Jouany muistelee ystäväänsä aktiivisena naisena, joka oli vastikään tanssinut naistenpäivän tapahtumassa yhdessä ystävänsä kanssa.

– Olen edelleen shokissa. Ajattelin aluksi, että se on joku muu. Vei aikaa ennen kuin ymmärsin, kuinka tämä on voinut tapahtua hänelle, Jouany kertoo New York Timesin mukaan.

Tapian veli puolestaan kertoo lehdelle, että nainen oli ammatiltaan kokki ja hän oli opiskellut myös markkinointia. Hänen haaveenaan oli veljen mukaan ollut perustaa Brysseliin perulainen ravintola.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?