Brysselissä loukkaantuneen ruotsalaisnaisen sisar kaipaa tietoja: ”Olemme erittäin huolissamme” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brysselissä loukkaantuneen ruotsalaisnaisen sisar kaipaa tietoja: ”Olemme erittäin huolissamme”

Brysselin metroiskussa loukkaantuneen ruotsalaisnaisen sisar kertoo, että nainen oli suhtautunut terrorin uhkaan vakavasti ja vältellyt metrolla matkustamista.

Metroiskussa loukkaantui kymmeniä ihmisiä, ja kuolleiden määräksi arvioitiin illalla noin 20. Paikalla olleita evakuoitiin metroraiteita pitkin.

23.3.2016 4:10

Vuonna 1972 syntyneen naisen sisko kertoo ruotsalaislehti NSD:n haastattelussa, että hänen sisarensa loukkaantui vakavasti itsemurhapommittajan iskettyä tiistaiaamuna Maalbeekin metroasemalla Brysselissä.

– Saimme tietää asiasta, kun eräs hänen ystävänsä lähetti meille viestin sisareni puhelimella. Hän kertoi sisareni olevan hoidettavana saamiensa vammojen vuoksi. Olemme erittäin huolissamme, loukkaantuneen sisko kertoi lehdelle tiistaina.

Loukkaantuneen naisen tilanne on vielä monilta osin epäselvä. NSD:n mukaan toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa esimerkiksi siitä, oliko hän junassa vai asemalla räjähdyksen tapahtuessa.

Myöskään loukkaantuneen vammojen vakavuudesta ei tiistaina ollut tarkkaa tietoa.

– Olemme erittäin hermostuneita ja kaipaamme kovasti lisätietoja, sisar sanoi.

Loukkaantuneita autettiin Maalbeekin metroasemalla.

Loukkaantuneen naisen omaiset olivat olleet huolissaan Euroopan ja Brysselin kasvaneen terroririskin vuoksi. Euroopan turvallisuustilanne muuttui marraskuussa Pariisiin tehtyjen tuhoisien terrori-iskujen jälkeen.

Sisaren mukaan räjähdyksessä loukkaantunut nainen oli suhtautunut terrorin uhkaan vakavasti.

– Hän on vältellyt metrolla matkustamista monen kuukauden ajan, mutta tänään hän ilmeisesti on päättänyt matkustaa metrolla.

Tietoa vaikea saada

Omaisten kannalta pahinta on jatkuva epätietoisuus. Sisar ja muut loukkaantuneen naisen omaiset yrittivät saada lisätietoa pitkin päivää. Tietoa on kuitenkin toistaiseksi ollut saatavilla niukasti.

– Soitin aiemmin ulkoministeriöön, mutta he eivät osanneet kertoa mitään. Myöhemmin he saivat sisareni puhelinnumeron käsiinsä ja tietävät jo hieman enemmän. Yhteyden saaminen sairaalan henkilökuntaan on kuitenkin vaikeaa, sisko kertoi tiistaina.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Brysselin iskuissa loukkaantui ainakin kolme ruotsalaista.

Tämänhetkisten tietojen mukaan pommi räjähti metrojunan lähtiessä asemalta. Metrolla matkustaneita ihmisiä evakuoitiin kävelyttämällä heitä pois pysäytetyistä junista raiteita pitkin.

Metroaseman räjähdyksessä kuoli virallisen, tiistai-iltana tulleen arvion mukaan 20 ihmistä ja Brysselin lentokentälle tehdyissä iskuissa 11 ihmistä. Iskuissa loukkaantui tuoreimpien tietojen mukaan yhteensä 250 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?